Kitart a hideg, mikor jön a havazás?

Nem várható front

2015/12/15

Többnyire hideg, felhős, borongós, helyenként tartósabban párás, ködös idő várható, csak kevés helyen süthet ki a nap.

A légmozgás nem lesz jelentős, valamint számottevő csapadék sem várható. A csúcshőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. Az igazi, hideg, havas tél továbbra is várat magára.

Kedden sem lesz front térségünkben, ugyanakkor a többfelé ködös, borongós időben ízületi fájdalmak jelentkezhetnek, valamint fáradtabbak, lehangoltabbak lehetünk, csökkenhet a koncentráló képesség. A légúti betegségeknek sajnos kedvez ez az idő, és az asztmások tünetei is felerősödhetnek. Növekedni fog a légszennyezettség mértéke is.

Szerdán is többnyire szürke, borongós, eseménytelen időre van kilátás, számottevő csapadék továbbra sem várható. Reggel ismét sokfelé gyengén fagyhat, délután pedig 1-6 fok várható.

Csütörtökön a késő délutáni, esti órákban az északi, északkeleti tájakon kisebb eső, esetleg ónos eső kialakulhat, de nem lesz jelentős mennyiségű a csapadék. Helyenként megélénkülhet a délies szél. Reggel -4, +1, délután -1, +5 fokot mérhetünk.

Pénteken és a hétvégén sem várható lényeges változás. Főként szombaton azonban a megélénkülő szélben többfelé felszakadozhat a zárt felhőzet, akár hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. Enyhébb napok jönnek, főként szombaton a napos tájakon 10 fok körüli maximumokat is mérhetünk.

Forrás: Időkép.hu

Hozzászólások