Kóbormacskákat etet egy megmentett kutyus

Szokatlan barátságot ápol ez a kutyus a kóbormacskákkal

2016/10/10

Sokan sajnálják a kóbormacskákat és az elcsatangolt kutyusokat is ám az emberek többsége nem tesz semmit. Nem úgy, mint ez az édes görög eb.

Egy görög pár Fay és Dionisis három éve az utcán talált rá Melire, az elárvult kutyusra. Pár hét elteltével megfigyeltek egy különös dolgot a négylábúval kapcsolatban. Szokatlan viszonyban van a macskákkal. Ha a kutya-cica barátságra gondolunk, mindig az jut eszünkbe, hogy nem túl szeretetteljes a viszonyuk. Meli azonban máshogy vélekedik erről. Imádja a kóbormacskákat. És azok is őt. 

A pár néhány séta után különös dologra lett figyelmes. Ahányszor elvitték sétálni Melit, a macskák csak úgy özönlöttek köréjük. Fay és Dionisis ekkor döbbent rá milyen súlyos probléma a környéken az, hogy az állatok éheznek és kóborolnak. Ekkor döntöttek úgy, hogy ők tesznek is valamit, nem csak sajnálkoznak és elkezdték napjában háromszor etetni őket, mikor Melit viszik sétálni. Az érdekesség a dologban az, hogy a cicák csak akkor hajlandóak odamenni a kajáért, ha Meli is ott van. A szomszédok sokáig rossz szemmel nézték a pár tevékenykedését, mert azt hitték ettől mocskosabbak lesznek az utcák. Ám a pár meggyőzte őket, hogy mivel csak száraz táppal etetik a macskákat, nem kell ettől tartsanak.

Azt hiszem az, hogy az emberek rögtön támadással reagáltak csupán azért van, amiért ez általában lenni szokott. Egyszerűen féltékenységből. Mindenki panaszkodik az efféle dolgokra, de senki nem tesz semmit. Ők és Meli, a segítőkész kutyus azonban mindent megtesznek azért, hogy a környéken élő 30 kóbormacskának jó legyen. 

Hozzászólások