Köd és borult idő várható

Ónos szitálás is lehetséges

2014/11/27

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmeneti időszakokra – csütörtökön helyenként keleten – csökkenhet a felhőzet. Párás lesz a levegő, éjszaka elsősorban keleten köd is képződik.

Ködszitálás hajnalban, reggel néhol ónos szitálás előfordulhat, csütörtökön délután délnyugaton kisebb eső is lehet. Csütörtökön a Dunántúlon megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 1 és 6 fok között valószínű.

ködös, párás

Az időjárási helyzet Európában

A szárazföld legnagyobb részén sok a felhő. A kelet-európai nagy kiterjedésű anticiklon területét hideg, nyirkos levegő tölti ki, sok az alacsony szintű felhőzet, csak kisebb körzetekben süt ki a nap. A hőmérséklet csúcsértéke 0 és -5 fok között változik. A kontinens nyugati partvidéke mentén is sok a felhő, az ott húzódó ciklonális mező hatására, csupán a Pireneusi-félszigeten és Dél-Franciaországban süt ki hosszabb időre a nap. Itt van a legmelegebb, 17 és 23 fok közé emelkedik a délutáni hőmérséklet. A két rendszer közötti átmeneti zónában többfelé párás, ködös az idő, csupán néhol vékonyodik el átmenetileg a felhőzet.

A Kárpát-medence csütörtök estig a keleti anticiklon peremén marad. Bár a magasban már néhány fokkal enyhébb levegő érkezik délnyugat felől, ennek számottevő hatása a talaj közelében nem lesz.

Hozzászólások