Köd után napsütés jön

Hétvégén kellemes meleg lesz

2015/11/05

Többfelé ködösen indul a nap, délutánra a legtöbb helyen azonban felszáll a köd, és ismét a napos idő lesz jellemző, gyenge légmozgással. A hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul, a tartósabban párás, ködös tájakon mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Kora délelőtt többfelé pára, köd, sűrű köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. A köd a délelőtti órákban a legtöbb helyen megszűnik, így az ország nagy részén ismét sok napsütésre számíthatunk, ajánlott lesz vezetés közben napszemüveget viselni, egyes tájakon azonban napközben is számítani kell pára, köd okozta korlátozott látási viszonyokra. Helyenként ködszitálás okozhat nedves, csúszós utakat.

Pénteken is lesznek tartósan párás, ködös tájak az országban, illetve derült, napos területekkel is találkozhatunk. A naposabb tájakon 12-15°C várható, a ködös, nyirkos tájakon ismét 10 fok alatt marad a hőmérséklet. Szitálás ismét előfordulhat.

Szombaton is számítani kell még tartós ködfoltokra, viszont a megerősödő magassági áramlásnak köszönhetően egyre kevesebb lesz ezekből, délutánra sokfelé kisüt a nap. Reggel már csak kevés helyen fagyhat, délután pedig 16-18 fokot is mérhetünk.

Vasárnap egy gyenge hidegfront hatására megerősödik az északnyugati szél, kitisztul a levegő. Országszerte több órára kisüt a nap, legfeljebb északkeleten, keleten fordulhat elő egy-egy zápor. Délutánra a legtöbb helyen 20 fok közelébe melegszik az idő.

Forrás: Időkép.hu

Hozzászólások