Köd zavarhatja meg az enyhébb napok nyugalmát

6-12 fok közé melegszik a levegő

2015/12/03

Reggelre többfelé köd képződik, mely helyenként tartósabban is megmaradhat. Számottevő csapadék nem várható, de a Dunától keletre, elsősorban északkeleten szitálás, gyenge eső is kialakulhat. Nyugaton, délnyugaton válhat szakadozottabbá a felhőzet. Gyenge marad a légmozgás, 6-12 fok közé melegszik a levegő.

Enyhébb napok jönnek, havazás, havas eső sehol sem várható. Csütörtökön keleten-északkeleten gyenge szitálás, kisebb eső kialakulhat. Front nem lesz felettünk, ennek ellenére gyenge melegfronti hatás érvényesül majd hazánkban. Éjjel alvászavarok, nappal fáradtság jelentkezhet. Csökken a koncentrációs képesség, fejfájás, migrén is előfordulhat. A szív- és érrendszeri panaszok felerősödhetnek, vérnyomás-ingadozás, szédülés is felléphet. Fogyasszunk sok gyümölcsöt az immunrendszerünk védelme érdekében!

Pénteken is ködösen, párásan indul a nap, mely napközben több helyen ismét tartósan is megmaradhat. A légmozgás gyenge lesz, csupán jelentéktelen eső, ködszitálás fordulhat elő. A maximumok 5 és 10°C között alakulnak.

A hétvégére is jellemzőek lesznek a ködös, párás reggelek és erősen felhős, borongós nappalokra számíthatunk számottevő csapadék nélkül. Mérséklődik a nappali felmelegedés, a ködösebb tájakon csak 5-6°C körül maradhatnak a maximumok.

Hétfőn és kedden is bőven maradnak még ködös területek az országban, de lesznek már olyan régiók, ahol napközben felszakadozik a felhőzet. Ezeken a részeken akár 10 fok köré is emelkedhet a hőmérők higanyszála.

Forrás: Időkép

Hozzászólások