Ködös, felhős idő várható

Ma kevesebb lesz a napsütés

2015/10/27

Kedden reggelre ismét sokfelé képződik pára, köd, majd napközben a Dunától keletre sok napsütésben bízhatunk, a Dunántúlon viszont lesznek erősebben felhős tájak. Csapadék sehol sem várható.

A Dunántúl északi felén megélénkülhet a délkeleti szél. Hajnalban 0-6°C között alakul a hőmérséklet, helyenként talajmenti fagy is előfordulhat, Napközben 12-17°C várható.

hajnalban, reggel többfelé pára, helyenként sűrű köd okozhat korlátozott látási viszonyokat. A ködös területeken hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! A Dunántúl északi felén az élénk délkeleti szél kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

kodosido

Szerdán a reggeli pára, köd feloszlását követően ismét többfelé kisüt a nap, de erősebben felhős körzetek is előfordulnak majd. Késő délután nyugaton, délnyugaton elszórtan gyenge eső kialakulhat. Többfelé élénk, északnyugaton erős lehet a délkeleti szél. Helyenként csípős lesz a reggel, délután pedig 12-17°C várható.

Csütörtökön a Dunántúlon lehet több felhő az égen, ott elszórtan kisebb eső, egy-egy zápor sem kizárt. Napközben 10 és 17°C közé emelkedhet a hőmérséklet.

Pénteken és a hétvégén újra a napsütésé lesz a főszerep a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően. Csak időnként élénkülhet meg a délkeleti szél. Ismét hidegebbek lesznek a hajnalok, délutánonként pedig 13-15°C várható, vasárnap lehet ettől pár fokkal hűvösebb.

Forrás: Időkép.hu

Hozzászólások