Ködös, hideg időre számíthatunk

Helyenként akár havas eső is eshet

2014/11/28

Ma túlnyomóan borult, párás, néhol tartósan ködös idő lesz, csak rövid időszakokra szakadozhat fel a felhőzet. A csapadék legfeljebb jelentéktelen szitálás, északkeleten ónos szitálás lehet. Napközben szórványosan várható eső, északkeleten havas eső, havazás is lehet, valamint átmenetileg – főként az éjszakai, hajnali órákban – esetleg ónos eső, fagyott eső is kialakulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.

iStock_000052613500_Large c

Kontinensünk keleti felének időjárását továbbra is az ott elhelyezkedő nagy méretű anticiklon alakítja. Területén többnyire erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös az idő, csak kevés helyen süt ki hosszabb időre a nap. Főként a magasnyomás peremén fordul elő csapadék, döntően havazás.

A szárazföld legnagyobb részén sok a felhő. Ugyanakkor a nyugati, délnyugati területek időjárását ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok alakítják. Errefelé is sok a felhő, és elsősorban a frontok mentén esik az eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet keleten többnyire +2 és -7, középen 2 és 7 fok között alakul. Enyhébb az idő a nyugati, délnyugati tájakon, ott a kora délutáni órákra általában 12 és 22 fok közé melegszik fel a levegő. 

Estig a Kárpát-medence fölé a magasban enyhébb, nedvesebb léghullámok érkeznek.

Hozzászólások