Ködös, szürke adventi vasárnap jön

2015/12/20

Országszerte borongós, nyirkos, helyenként napközben is ködös időre van kilátás, napsütés maximum a magasabb hegycsúcsokon, esetleg a Dunántúlon lehet.

Gyenge szitálás elszórtan kialakulhat. Északnyugaton megélénkülhet a déli-délkeleti szél. Hajnalban -1, +4, délután 2-8 fokra számíthatunk.

Vasárnap elszórtan szitálhat ez eső, ezeken a területeken csúszós utakkal találkozhatunk. Többfelé párás, helyenként ködös lesz a levegő, a sűrű ködmezőkben hirtelen lecsökkenhet a látástávolság! Északnyugaton átmenetileg megélénkülhet a szél, ez csökkentheti a járművek menetstabilitását. Tartsunk nagyobb követési távolságot, vezessünk óvatosan!

Hétfőn is marad az egyhangú, borongós, nyirkos idő, ismét csak a magasabb hegycsúcsokon van esély napsütésre. Szitálásra, gyenge esőre főleg hazánk északi felén számíthatunk. Nem lesz jelentős a légmozgás. A hőmérséklet a vasárnapihoz hasonlóan alakul.

Kedden már lesznek olyan területek, ahol felszakadozik a felhőzet, azonban továbbra is maradnak tartósan ködös, borongós régiók. A délnyugati szél megélénkülhet, 4 és 9 fok közötti csúcshőmérsékletekre van kilátás.

Szerdán sem várható lényeges változás, alapvetően borongós, szürke, főként hajnalban, reggel párás, ködös időre van kilátás, csak kevés helyen süthet ki a nap. A szél gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban -1, +3, napközben 2-7 fokra számíthatunk.

Forrás: Időkép.hu

Hozzászólások