Kölnben is zaklatott a párizsi merénylő

Minden hitetlen értéktelen volt neki

2016/01/11

Szilveszter este még Kölnben lehetett a molesztálások idején az a férfi, akit Párizsban lőttek le, miután késsel rontott egy rendőrőrsre. Testi sértésért és szexuális zaklatásért is ült német börtönben.

received_2491012060986581

A német hatóságok megerősítették, hogy a párizsi merénylő 100 km-re Kölntől élt a Recklinghausen-i  menekültszálláson és hét álnevet is használt. A Bild információi szerint a lelőtt férfinál talált mobiltelefon tartalmai arról árulkodnak, hogy szilveszter este még Kölnben volt, ahol arab férfiak tömegesen molesztáltak és loptak meg nőket. Egyik ismerősét még igazoltatta is a rendőrség, mint gyanúsítottat. Egy héttel később, késsel a kezében, robbanómellény-utánzattal a testén, megtámadott egy párizsi rendőrkapitányságot, ám a rendőrök gondolkodás nélkül lelőtték. Egy papírt is találtak nála, amin hűséget fogadott az Iszlám Államnak.

merenylo
Fotó: Northrhine-Westphalian police

Minden hitetlen értéktelen volt neki, és meg kellett halniuk” – így mesélt gondolatmenetéről az egyik szobatársa. Jellemzése szerint nagyon hamar kijött a sodrából, főképpen ha vallási témában kezdtek el vele vitatkozni. 2014-ben már letartóztatták Kölnben miután egy éjszakai klubban nőkhöz dörzsölte nemi szervét, illetve fogdosta feneküket és intim testrészeiket. Bűnlajstromán szerepel még többek között egy hajléktalan megverése, egy járókelő megtámadása, saját szobatársának ütlegelése, drogkereskedelem, tiltott fegyvertartás, lopás és további testi sértések.

Nem tudjuk, ki ez a férfi valójában” – nyilatkozta a büntetés-végrehajtási hivatal vezetője. 2011 óta különböző neveken regisztrálta magát menekültként, szírként, marokkóiként és grúzként is. Érthetetlen, hogy a sok letartóztatás és bejegyzés után nem keltette fel a figyelmet, hiszen ezeken az alkalmakon ujjlenyomatot is vettek róla. Az ügy valószínűleg újabb kanna olaj a tűzre, ami a menekültdeportálások megfontolását illeti.

 Főkép: gettyimages

Hozzászólások