Konditermek élővilága

Egy dokumentumfilm, amit minden testépítőnek látnia kell!

2016/10/28

Tudtad, hogy a konditermek sajátos világa ökológiai szempontok alapján is tanulmányozható? Mi sem, amíg meg nem néztük ezt a zseniális videót!

Aki legalább egyszer leugrott már élete során a helyi gymbe, az pontosan tudja, miről beszélünk – és nem, nem a pokégymekről van szó. A konditermek világa egy közepesen zárt közösség, millió egyedi, mégis egymásra hasonló taggal. Na most, ha úgy tekintünk rájuk, mint mondjuk az állatvilág bizonyos szegmenseire, az egyszerre lehet roppant érdekes, és baromi szórakoztató!

Példának azonnal felhozhatjuk a konditermek párkeresési rituáléit. A hímek, potenciális nőstényegyedek után kutatva nem farktollaikat borzolják fel, hanem izomzatukat mutogatják, hogy biztosítsák a kiszemelteket genetikájuk minőségéről. A megfelelő mozgás megfelelő helyen történő reprezentálása optimális esetben elnyeri a nőstények tetszését, és így létrejöhet a párosodás csodája. Az is tény, hogy az alfahímek általában a leghangosabbak, legnagyobbak és legerősebbek, és rendületlenül őrzik a területüket.

Az itatónál összegyűlt, idősebb példányokról pedig már nem is mondunk semmit…

Hozzászólások