Könnyű, epres torta friss gyümölcsből

Végre itt az eperszezon!

2019/04/23

Ez a gyümölcstorta soha nem megy ki a divatból. Eperrel, pudinggal és zselével isteni desszertet készíthetsz friss gyümölcsből.

Ez a retró édesség néhány évtizeddel ezelőtt nem hiányozhatott fontos ünnepeken, családi eseményeken az asztalról. Szinte biztos, hogy mindenki kóstolta gyermekkorában. Érdemes újra felvenni a repertoárba. Ha már hozzájutsz friss eperhez, feltétlenül azzal készítsd. A krém egyszerű, főzött puding, legtöbbször vaníliás, csokis vagy gyümölcsös. 

Hozzávalók a tésztához: 

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a krémhez: 

  • 3 dl tej
  • 1 csomag pudingpor
  • 2 evőkanál cukor

Hozzávalók a tetejéhez: 

  • 40 dkg eper
  • 1 csomag tortazselé

epertorta

Elkészítés: 

1. A tojásokat válaszd ketté, a sárgájukat keverd ki jól a cukorral, a vaníliával, add hozzá kanalanként a vizet, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Dolgozd a tésztát simára, és egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. 

2. Közben készítsd el a pudingot a hagyományos módon. Dolgozd simára a tejet a pudingporral, add hozzá a cukrot, és kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. Kanalazd a krémet a kihűlt tésztára. Simítsd el, és rakd ki megmosott, kicsumázott eperrel. 

3. A tortazselét készítsd el a csomag hátoldalán található leírás szerint. Amikor az állaga kezd sűrűsödni, egyengesd a süti tetejére. Tedd a hűtőbe legalább négy órára. 

forrás

 

Hozzászólások