Könnyű étel ünnepek után: pestós csirke

Könnyű ebéd az ünnepek utáni diétához

2017/01/02

A nagy ünnepi étkezések után valószínűleg mindenki valami könnyű és egyszerűen emészthető ételre vágyik. A következő recept megfelel a kritériumoknak. 

Sok olyan ember van, aki megfogadja, hogy januártól edzeni fog, diétázni vagy legalábbis odafigyel az étkezésére. A következő könnyű, gyorsan elkészíthető recept megfelelő lehet a kezdéshez. Kevert salátával tökéletes harmóniában van a pestós csirke. 

Hozzávalók: 

  • 1 db konyhakész csirke
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 0,6 dl olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés: 

1. Aprítógépben elkészítjük a krémet a fokhagymából, sóból, borsból, a citrom lereszelt héjából és kifacsart levéből, a petrezselyemből és az olajból. A csirkét alaposan megmossuk és feldaraboljuk. Egy éles késsel nyílást vágunk a csirkemellek és combok bőrébe.

2. Bedörzsöljük a pestóval a csirkedarabokat úgy, hogy a nyílásokba is bőségesen kerüljön. Lefedjük és a hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára.

3. A csirkét tepsibe tesszük, és 180 fokon 45–60 percig sütjük. Közben néhányszor megforgatjuk.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások