Könnyű reggeli Húsvét után

Tökéletes páros a sült paradicsom és parmezán

2015/04/07

Húsvét másnapján a legtöbb ember két dolgot akar: sonkát nem látni legalább egy évig, és leadni a felszaladt kilókat. Nos, szerencsére mindkettőben tudunk segíteni. A reggeleket néhány napig érdemes valami könnyűvel kezdened, de igaz ez a nap többi részére is. Próbáld ki a szuper könnyű sült paradicsomos receptünket!

Eltelt három nap úgy, hogy végig látogattad a vidéki rokonokat, átmentél a szomszédhoz locsolkodni és még otthon is főztél? Akkor biztosak vagyunk benne, hogy a húsvéti sonka, a főtt tojás és a különböző minőségű és mennyiségű kalács most egy ideig nem szerepel a vágyott ételek sorában. Az a baj az ünnepekkel, hogy hajlamosak vagyunk megengedni magunknak egy kis elhajlást, utána meg szörnyülködve kapunk a fejünkhöz, hogy felszalad néhány kiló. Lehet, hogy tényleg Sarka Kata csinálja jól, de ha te mégis átadtad magad a lazsálásnak, akkor szoríts a gyeplőn az elkövetkezendő pár napban. A jó reggelikhez itt az első tippünk!

Parmezános sült paradicsom

sültparadicsom

Hozzávalók:

3 nagyobb paradicsom

1/2 bögre parmezán, reszelt

1 tk. szárított oreganó

só, bors

opciós: medvehagyma, olíva olaj

sültparadicsom3

Elkészítés:

A paradicsomokat mosd meg alaposan és vágd három karikába. A parmezánt reszeld egy bögrébe, nagyjából félig legyen tele. Hintsd meg egy teáskanál szárított oregánóval, sóval, borssal. Mivel idényzöldség, így érdemes a medvehagymát is belevenni a receptbe. Ha szereted, akkor moss meg 1-2 levelet, és helyezd a paradicsomra, ezt szórd meg a parmezánnal. Ugyanígy medvehagyma nélkül is mehet. Melegítsd fel a tepsit, kicsit spricceld be olíva olajjal, kerülhet a paradicsomok tetejére is. 5-10 percig süsd, vagy addig, amíg azt nem látod, hogy a sajt kezd aranybarnára sülni.

Jó étvágyat!

fotó: Pinterest

Hozzászólások