A konyhában is remekelnek a Baumgartner fivérek

Néha fakanálra cserélik a csikorgó kerekeket

2014/06/17

Talán kevesen tudják, hogy a Baumgartner fivérek nem csak a rally pályán érzik otthon magukat, hanem közös éttermükben is, a pécsi Bellagio Steak House-ban.

steak

Éttermüket 2009-ben nyitották azzal a szándékkal, hogy valami újat hozzanak létre Pécs belvárosában. Üzletük családi vállalkozásként működik, melyben a családtagok aktívan dolgoznak, mint konyhafőnök és  üzletvezető. Az, hogy a két fivér kiveszi a részét a mindennapi munkából  garantálja, hogy minőségi szolgáltatást nyújtanak. Nagyon fontosnak tartják, hogy valaki mindig ott legyen az étteremben, ezáltal is garantálva az éttermi minőséget. A többi étteremhez képest itt a tulajdonosok aktívan dolgoznak:Balázs konyhafőnökként irányít, míg fivére Péter üzletvezetőként gondoskodik a vendégék minőségi kiszolgálásáról és kényelméről.

hal

Arra a kérdésre, hogy miben rejlik az étterem különlegessége Baumgartner Balázs konyhafőnök elmondta, hogy a mediterrán konyha és a jó alapanyagok adják egyediségüket.

Nincs lehetetlen” – mondja Balázs, aki szerint, ha a vendég ha nem talál olyan ételt az étlapon ami tetszik neki, akkor elkészítenek számára bármilyen ételt amit szeretne, amire “fáj a foga”. Számukra az első helyen a vendég van, ezt mi sem bizonyítja jobban az a tény, hogy Séfjük – Bojári Balázs – kimegy a vendégekhez és konzultál velük, hogy mit főzzön, mi az amire vágynak. Náluk nem csak a kiszolgálás speciális, hanem az egész éttermi miliő, az étlap, a desszertek.

A menüsor összeállításánál nagy hangsúlyt fektetnek az alapanyagok frissességére, az idény gyümölcsök, zöldségek minőségére. Egyediségük a fentiek mellett abban is rejlik, hogy náluk válogatott minőségű halat (norvég lazac, garnéla), steaket (érlelt argentin) lehet rendelni.

Természetesen kíváncsiak voltunk hogyan tud egy testvérpár együtt dolgozni, hisz sokszor ez a legnehezebb: családtaggal közös vállalkozást vinni. Ám ez a Baumgartner fivéreknél nem okoz gondot. “Jól is és nehezen is” – mondta el Balázs. Náluk mindenki a legjobbat akarja a vendégnek, ezért az esetleges súrlódások abból adódnak, hogy kinek van igaza. De egyébként nagyon jól tudnak együtt dolgozni.

suti

Míg én kitalálom az ételt, Petya azonnal “marketingeli” (fotózza és csinálja az adott ételsornak a reklámot). Igazából gyorsan tudunk együtt dolgozni, hiszen mindenki tudja a dolgát.”

És, hogy hol van ez az egyedi, speciális menükkel rendelkező étterem?  Hol máshol, mint Pécs egyetlen mediterrán jellegű Steak házában. Bővebben az étteremről >>

Hozzászólások