Kórházba került a thaiföldi turistabaleset magyar áldozata

A sofőr kiugrott és elmenekült

2015/02/09

A hétvégén közúti baleset történt Thaiföldön, és a helyi sajtó beszámolói szerint a szerencsétlenül járt, házilag barkácsolt kisbuszban magyar és román turisták is utaztak. A hírt a konzul is megerősítette.

Thaiföldön, Koh Szamui szigetén egy turistacsoport utazott éppen egy vízesést megnézni, amikor járművük az útról lesodródva felborult. Ne egy kényelmes, klímás városnéző buszt képzeljünk el, hanem egy olyan autón utaztak, amelyet platós kisteherautóból barkácsoltak át otthon a garázsban.

A balesetben tizenkét turista sérült meg, közülük az egyik súlyosan, de többeket is kórházba kellett szállítani. A helyi sajtó úgy tudja, hogy magyar és román állampolgárságú személy is utazott a járművön.

Car accident

Ezt a bangkoki magyar konzul is megerősítette, és elmondta, hogy “egy közepesen súlyos magyar sérültje” van az esetnek, akit szintén kórházba kellett szállítani, de nincs életveszélyben. A 29 éves sofőr azonnal kiszállt, és elmenekült a helyszínről, őt a rendőrség jelenleg is körözi.

Szintén a thaiföldi média írta később, hogy szemtanú is van, aki szerint a platós kocsi a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel közlekedett, számos utas pedig kirepült belőle a balesetnél.

Hozzászólások