Korkülönbség a nő javára

Lehet ebből komoly kapcsolat?

2015/04/13

Ma már nincsenek tabuk, nincsenek határok. Elvileg. Míg néhány évvel ezelőtt teljességgel elképzelhetetlen volt, hogy egy fiatalabb fiú idősebb nővel komoly párkapcsolatot létesítsen, addig ma már jóval elfogadottabb a tény, hogy van némi korkülönbség. A nő javára.

Elfogadottabb, de azért nem teljesen elfogadott. Társadalmi konvenciók, szemérmesség, szűklátókörűség, konzervativizmus,  ne adj’ Isten szülői nyomás. Ezek a leggyakoribb gondok, ha arról van szó, hogy egy fiatalabb férfi idősebb párt választ magának. Amennyiben persze választ, és nem csak a kíváncsisága hajtja.

Induljunk ki utóbbiból: mi történik olyankor, amikor egy bakfis korosabb hölgyet választ magának? Általában arról beszélhetünk, hogy hajtja a szexuális kíváncsiság, szeretne tapasztalni, új dolgokat tanulni. A fiúk azt mondják, azért jobb idősebb nővel, mert már nem kell olyan köröket megfutniuk, amit adott esetben egy korabeli lánnyal kéne. Legyen az alsó határ egy huszonéves fiú. A szándék először biztosan az, amit a tesztoszteron hajt: szex, szex, és még több szex. A srácokat ilyenkor sokkal jobban izgatja a teljesítmény, az abban való sikerélmény, mint a belső tartalom. Többnyire ők is inkább kis játékszernek gondolják magukat, amiben mindkét fél azt kapja, amit elvár a viszonytól. Az idősebb nő nem jelent gondot, mert nem kell vele programokat csinálni, tudja, hogy mit akar, ismeri a férfit és nem akarja megváltoztatni, saját otthona van és egzisztenciája. Logikusan az a nő, aki opcionálisan párt keres, de már nem tinédzser korú, az eddig a karrierjével volt elfoglalva. Így egzisztenciálisan jó parti, de ez a klasszikus értelemben vett férfiaknál motivációnak kevés. Vagyis a dolog tényleg nem szól másról, csak arról, hogy hány pontot ér egy valamivel idősebb nőt ágyba vinni a haverok előtt.

idősebb nő3

A korkülönbség mértéke függ a fiú korától is, de egy huszonéves esetében az 5 év a minimum, amit már valamit magára adó hódolónál számításba vehetünk. Egy-két év még simán letagadható, és az nem is annyira nagy dobás. De ha egy 22 éves visz szobára egy 28 évest, vagy egy 25 éves egy 32-es nőt, az már igenis mérvadó. Általában elmondható, hogy mindkét fél tisztában van a helyzettel, a nő nem akarja gúzsba kötni a fiút, mert tudja, hogy hosszú távon nem számíthat tőle semmire, a fiú pedig boldog, hogy abban, amiben igazán jó, meg tudja mutatni tökéletesre csiszolt képességeit.

De mi történik olyankor, amikor a fiatalabb fiú és egy idősebb nő komolyan gondolkozik egymásban? A legnagyobb problémát az jelenti, hogy mindkét oldalról megjelenhetnek a félelmek. Először is meglehet, hogy meg kell küzdeni a környezet rosszallásával. Ezek lehetnek szülők, vagy barátok. Ha azonban mindketten biztosak a kapcsolat minőségében, nem lehet gond bevezetni a másikat a saját környezetébe. Sokkal izgalmasabb a kérdés, hogy biztonságban érezze magát mind a nő, mind a férfi, hogy ne merülhessenek fel olyan kérdések, mint hogy mi lesz, ha egy fiatalabb kell neki, vagy mi történik, ha a munkahelyre érkező új kollegina észrevétlenül behálózza? Az állandó rágódás és kétségek megbéníthatják a nőt, ezért fontos a visszacsatolás és megerősítés, hogy mennyit jelent a férfi számára.

Egy ilyen helyzetben alap, hogy a fiú megfelelő önbizalommal és magabiztossággal rendelkezzen. Ha komolyan gondolja kapcsolatát a nála néhány évvel idősebb nővel, akkor ugyanilyen komolysággal kell tekintenie kettejük viszonyára is. Ettől a pillanattól már jócskán életbe lép a tényező, hogy ugyanúgy NŐről beszélünk. Vagyis az udvarlás, kedvesség, közös programok szükségesek a női szív meghódítására.

A nő szempontjából pedig a tudatosság, hiszen biztosan a fiatal fiúban is merülnek fel kétségek: elég vagyok-e neki? Férfiként tekint-e rám? Megfelelő-e számára az egzisztenciám? Nem beszélve a közös jövőbeli tervekről és annak lehetőségeiről!

Egy ilyen kapcsolat semmivel sem másabb, mint azonos korúak esetében, csak amiről eddig tilos volt beszélni, az most ott van, tényként, és hirtelen senki sem tudja, hogyan kell viselkedni.

Pedig a feladat egyszerű. A varázsszó az ‘úriember’, de lehet az a ‘lovagias’ is. A női lélek ugyanolyan esendő és érzéki 30-40 évesen, mint 20-22 éves korában volt. Szüksége van a törődésre és gondoskodásra. Valószínűleg azért van azzal a fiúval, és azért gondolkozik benne komolyan, mert megtalálta benne azt, akire szüksége van. Ilyenkor nem azon kell rágódni, hogy mik a legnagyobb félelmeink, hanem tudni kell boldogan és örömtelien megélni a közös időt.

Kijelenthető tehát, hogy abban az esetben, ha a korkülönbség egy kapcsolatban a nő javára szól, annak jövőjét a kapcsolat stabilitása, a két fél együtt és közösen gondolkozása határozza meg, és nem az évek. Szerelemben nincs határ, engedd el a gátakat, és éld meg, aki lenni szeretnél!

Hozzászólások