Közösségi háló szülőknek

Csak anyának és apának!


2014/08/21

Szülővé válni fantasztikus, az életet megváltoztató esemény, ám sok újdonsült anya és apa érzi azt, hogy a kisgyerek érkezésével elszigetelődik számos korábbi tevékenységétől, olyan dolgoktól, amelyek a baba születése előtt a kikapcsolódást, a szórakozást jelentették számára.

A Parenthoods nevű mobiltelefonos felület nekik akar segíteni azáltal, hogy összeköti az egy városban élő szülőket – legalább telefonon keresztül. Az ötlet Siobhan Quinntől, a Foursquare és a Google korábbi termékmenedzserétől, valamint Jeni Axline-tól, a Say Media termelési vezetőjétől származik, akik nőként vágtak bele elképezelésük megvalósításába a kimondottan férfiak uralta technológia világában. Az ötlet személyes tapasztalatból született, amikor Axline anya lett. “Egész nap egyedül voltam a kisbabámmal, és néha a hajamat tudtam volna tépni ettől a helyzettől.”

parents1

Noha a barátok és rokonok időnként eljönnek meglátogatni a kis jövevényt, a mindennapok monotóniája az anyára marad az állandó pelenkacseréktől az etetéseken át az álmatlan éjszakákig. Ha pedig néhány lopott pillanatban az ilyen helyzetben lévő szülők rápillantatnak egy-egy közösségi oldalra, ott éppen azt az életet láthatják, amelynek a gyerek születései előtt ők is részesei voltak – és amiről most egy ideig le kell mondaniuk.

A Parenthoods éppen erre hozta létre iPhone-on működő alkalmazását, amelynek segítségével a felhasználók tudnak egymással beszélni napi problémáikról, belső harcaikról, tanácsot kérhetnek, támogathatják egymást és akár helyi közösségi találkozókat is megszervezhetnek.

parents

Hozzászólások