A közösségi médiában nyomul Scarlett új filmje

Jön Lucy, a szuperlény

2014/07/20

Mekkora sikere lehet manapság egy olyan akciófilmnek, amely nem folytatás, nem képregényekből ismert szuperhősök szerepelnek benne, és még az elbeszélési módja sem lineáris? o-SCARLETT-570

A szkeptikusok szerint csekély, de alaposan meglepődhetnek augusztusban, ha a Lucy című film nagyot robban. Márpedig elemzők szerint minden jel arra mutat, hogy a Scarlett Johansson főszereplésével készült produkció beválthatja az alkotók reményeit.

A Luc Besson által rendezett film ugyanis hasít a közösségi médiában, a Facebookon például már több mint háromnegyed millióan lájkolták, de a Flixteren és a Twitteren is egyre gyarapszik a rajongók száma.

A Lucy hírverését támogatja, hogy Scarlett Johansson hamarosan szülni fog, és naponta jelennek meg fotók arról, milyen nagy már a pocakja. Szakemberek szerint ugyancsak a film sikerét vetíti előre, hogy a moziközönség a sok folytatás miatt ki van éhezve az eredeti koncepciókra.

Márpedig Luc Besson története igencsak meghökkentő. Egy drogfutár (Johansson) lassan szuperlénnyé változik, mert a szervezetébe jut a gyomrába operált ismeretlen anyag, és ennek köszönhetően nemcsak az alvilágot lesz képes egyedül legyőzni, de megérti az univerzum titkait is.

Lucy – amerikai akció-thriller (szinkronizált)

Szereplők:
Lucy – Scarlett Johansson
Norman Professzor – Morgan Freeman
Mr. Jang – Choi Min-Sik
Pierre Del Rio Kapitány – Amr Waked

Országos bemutató: 2014. augusztus 07.

Az író-rendező Luc Besson a mozitörténet legkeményebb, legemlékezetesebb női akcióhőseit teremtette meg, elég csak a Nikitára, a Leon, a profira, vagy Az ötödik elemre gondolnunk. Besson ezúttal Scarlett Johanssont rendezi Lucy szerepében ebben az új akcióthrillerben. Lucy véletlenül egy sötét üzletbe keveredik, de szembeszáll azokkal, akik foglyul ejtették, és könyörtelen harcossá válik, aki meghaladja az emberi logikát.

Történet

A Nikitától a Leon, a profin át Az ötödik elemig Luc Besson forgatókönyvíró-rendező a modern mozi legkeményebb hősnőit álmodta vászonra. Most Scarlett Johanssont és az Oscar-díjas Morgan Freemant küldi harcba a Lucy című akciófilmben, amely azt mutatja be, mi történik, ha felszabadul az ember teljes agykapacitása, és kihasználhatóvá válik annak összes lehetősége.

A tudomány régóta feltételezi, hogy az emberi agy teljesítőképességének csupán elenyésző hányadát hasznosítjuk. A kutatók évszázadok óta elmélkednek azon, mi történne, ha az emberiség odáig fejlődne, hogy elérje lehetőségei végső határait. Valóban, hogyan alakulna át a tudatunk és milyen új képességeink születnének, miután az agyunk minden területe aktiválódott? Ha az agyunk mind a 86 milliárd neuronja egyszerre működésbe lépne, talán színre lépne egy szuperlény?

lucy

Besson történetének hősnője Lucy (Johansson), egy Tajvanon élő gondtalan diák, akit a barátja rávesz, hogy vigyen el egy aktatáskát egy üzleti összejövetelre. Mielőtt felfoghatná, mi történik vele, Lucyt túszul ejti a könyörtelen Mr. Jang (Choi Min Sik). Rejtélyes anyaggal teli zacskókat operálnak a lány gyomrába – ha a szer szivárogni kezd, valószínűleg megöli. Lucyt egy csapat hasonlóan megoperált tússzal együtt a repülőtérre küldik, hogy szállítsa el az anyagot, amely felbecsülhetetlen értékű a megbízói számára.

Amikor a szer véletlenül szivárogni kezd és felszívódik Lucy szervezetében, elképesztő dolog történik: az agykapacitása fantasztikus méretű növekedésnek indul. Lucy megpróbálja feldolgozni és ellenőrzés alatt tartani a hihetetlen testi-lelki változásokat, s lassan érezni kezd mindent maga körül – a teret, a levegőt, a vibrációt, az embereket, még a gravitációt is. Emberfeletti képességek fejlődnek ki nála: telepátia, telekinézis (tárgyak mozgatása pusztán akarattal), és elképesztő tudásra és hatalomra tesz szert az anyaggal kapcsolatban.

lucy1

Miközben a kiszivárgott drog sorra ébreszti fel Lucy tudatának szunnyadó tartományait, a lány átszeli a fél bolygót, hogy segítséget kérjen Samuel Norman professzortól (Freeman), aki évtizedek óta kutatja az agy kihasználatlan lehetőségeit, és az egyetlen ember a világon, akinek fogalma lehet arról, mi történik Lucyvel. Lucynek segítőtársa akad egy szenvtelen rendőrkapitány, Pierre Del Rio személyében (Amr Waked), aki bár riadtan szemléli, hogy a lánynak egyik percről a másikra fejlődnek ki emberfeletti képességei, akár életét is adná érte.

Lucyt kitartóan üldözik korábbi fogvatartói, és bárkit megölnek, hogy visszaszerezzék az anyagot a lánytól, aki legfőbb ellenségükké vált. Az üldözött azonban kezdi megváltoztatni a játékszabályokat, amint szinte felfoghatatlan módon legyőzhetetlen harcossá alakul át.

Hozzászólások