Kozso betegsége bénuláshoz vezetett

Párja őszintén mesélt az énekes állapotáról

2015/01/09

Októberben került intenzív osztályra Kozso az elengedhetetlen és életmentő műtétje után. Azóta sok idő eltelt, de a teljes felépülés még várat magára. Keira mesélt a szomorú szamuráj állapotáról.

Műtétje óta többször hallhattunk és olvashattunk Kozso egészségi állapotáról, azonban kiderült, nem volt minden igaz.
„Egy születési rendellenesség következményeként kellett kés alá feküdnie Kozsónak. Ezt először 2011-ben, az agyvérzése után diagnosztizálták az orvosok. Érdaganatot találtak a fejében, ugyanakkor értágulatot is” – árulta el a Borsnak korábban Mára Krisztián, az I Love Retro menedzsere.

Dr. Büki András, a Pécsi Idegsebészeti Klinika igazgatója beszámolt a valós tekről, ami Kozso állapotát illeti, véget vetve a találgatásoknak. Komplikációk merültek fel az operáció közben – az érképződmény újra vérezni kezdett – emiatt sajnos tovább fog tartani az énekes felépülése. Ezen kívül az is kiderült, hogy Kozso nem volt sem kómában sem lélegeztető gépre kötve a műtét után. De az biztos, hogy a neheze még hátra van, ugyanis hat alfaja létezik ennek a betegségnek. A legsúlyosabb esetben csak 40% az esélye van a gyógyulásnak, viszont a legjobb esetben pedig 99% – az orvos nem árulta el, hogy az énekes melyik típusba tartozik. „A lakosság ezredrésze szenved ebben a betegségben, amelyről egyelőre nem tudni, hogy kimenetelét befolyásolja-e a stressz vagy valamilyen életmód” – mondta el Dr. Büki András novemberben a lapnak.

Éneklés helyett rajzolással fejezi ki magát az utóbbi időben Kozso, sőt arra is nagy esély van, hogy megújult személyiséggel tér vissza rajongóihoz a későbbiekben.

Az beavatkozás megmentette az életét, de komplikáció lépett fel agyának azon a területén, ami a mozgásért és a beszédért felelős, de pontos információt hosszú ideig nem kaphatott a sajtó, ezért különböző találgatásokba bocsátkoztak, de Keira, Kozso párja ez idő alatt is tartotta a kapcsolatot a rajongókkal, és megerősítette a sajnálatos hírt.

kozso2

“Amikor Kozsó felébredt, látszólag jól volt, ám semmire nem volt képes: nem látott, nem tudott beszélni, képtelen volt mozogni. Lebénult a fél oldala. Hihetetlenül megalázónak érezte, hogy tolószékben vitték gyógytornára. A saját lábán ment volna, és nem akarta, hogy így lássák. Felfedezte maga számára a rajzolást, amivel régóta nem foglalkozott. Az első rajza egy virág volt, amit nekem készített, és azóta is folyamatosan kedveskedik egy-egy alkotással.”

A Bors egy szakember véleményét is kikékerte az esettel kapcsolatban: “Egy ilyen betegségből való felépülés sokáig elhúzódhat, nagyban befolyásolja, hogy az idegrendszer mennyire roncsolódott. Az ilyen betegségeknél nem ritka, hogy megváltozik a beteg személyisége, például más zenéket, elfoglaltságokat kezdenek el kedvelni, mint korábban.”

Hozzászólások