Köztük lehet a TV2 új arca?

Élő adásban vizsgáznak az Akadémisták

2015/01/15

Január 16-án, pénteken eljön a megmérettetés ideje a TV2 Akadémia tanulói számára. A műsorvezetőnek készülő diákok Berki Krisztián oldalán is kipróbálhatták magukat.

Az akadémisták vizsgafeladatként holnap élő adásban debütálhatnak a FEM3 magazinműsorában. Egy általuk invitált vendéggel kell interjút készíteniük úgy, hogy nemcsak a vizsgabizottság, hanem az egész ország figyelheti majd őket és teljesítményüket.

Amennyiben jól sikerül a debütálásuk, előfordulhat, hogy a későbbiekben is viszontláthatjuk majd a szerencsés vizsgázót a TV2 hivatalos arcaként, hiszen az esetek többségében általában ez a cél a diákok körében.

Nézd meg te is az összeállítást az Akadémia hallgatóiról és korábbi próbamunkáikról, amelyben néhány másodperc erejéig Berki Krisztián is többször feltűnik.

TV2 Akadémia vizsga élőadásban a FEM3-on

Élő adásban vizsgáznak a TV2 Akadémia műsorvezető szakos hallgatói. Január 16-án, pénteken a teljes FEM3 Café adást ők szerkesztik és vezetik majd. A diákok vendégei között lesz többek között Ördög Nóra és Pásztor Anna is.

A TV2 Akadémia végzős hallgatóinak különleges vizsgaélményben lesz részük, ugyanis tanulmányaikat lezáró megmérettetésként élőben vezethetik a FEM3 Café beszélgetős műsorát Váczi Gergővel. Január 16-án, pénteken a teljes FEM3 Café adást ők szerkesztik és vezetik majd. Mindegyik hallgató saját magának hív vendéget, akivel élőben készít interjút. A vizsgaadás vendége lesz többek között Pásztor Anna, Ördög Nóra és Pachmann Péter is.

A diákok teljesítményét a TV2 szakembereiből álló vizsgabizottság értékeli, akik a vezérlőben követik nyomon az adás minden pillanatát és élesben, a helyszínen osztályozzák a vizsgázókat. A vizsgabizottság tagjai: Yvonne Dederick a TV2 társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója, Azurák Csaba műsorvezető, György Bence program- és hírigazgató, Andor Éva műsorvezető, valamint Vörös Tamás kreatív producer.

A hallgatók teljesítményét azonban idén nemcsak a szakemberek, hanem a nézők is értékelhetik majd, online szavazáson választják meg a közönségdíjas műsorvezető-jelöltet. 2015 további újdonságokat is tartogat, már ösztöndíjprogram is segíti a január 20-ig jelentkező diákokat.

A TV2 Akadémia 2009 óta indítja televíziós szerkesztő és riporter képzését, ahol a diákok első kézből, szakemberektől, a TV2-csoport legkiválóbb munkatársaitól tanulhatják meg a szerkesztői és riporteri munka minden titkát. A TV2 Akadémián 2014-től a népszerű szerkesztő-riporter képzés mellett műsorvezetőnek, sportriporternek és újságírónak is tanulhatnak a média világa iránt érdeklődők. A jelentkezők a print irányzat mellett, az online szerkesztőségek munkáját is megismerik.
A gyakorlatorientált kivitelezésben a TV2 mellett együttműködő partnerek vesznek részt az oktatás lebonyolításában, a sportriporter képzés esetében a DIGI Sport, az újságírás kapcsán pedig a Mediaworks biztosít szakmai bázist.

tv2akademia_berki

Hozzászólások