Krémes kísértés

Egy csésze puding

2015/08/05

Aki imád a konyhában kreatív ételeket készíteni, hát még ha krémes desszertről van szó, akkor ez az édes csésze puding neki lett kitalálva. Egyáltalán nem bonyolult az elkészítése, de vendégvárónak és babazsúrra is tökéletes édesség.

Robert Mahar férfi létére olyan kézügyességgel és kreativitással van megáldva, amit rengeteg nő megirigyelhet. A szimpatikus úriember évek óta készít videós blogbejegyzéseket, akitől már mi is számos alkalommal merítettünk ötletet. Első ránézésre fogalmunk sem volt róla, hogy most mit találta ki ez a kis bohókás külsejű, roppant kedves hangú férfi, de az alig néhány összetevőből végül ötletes nyári desszert kerekedett ki. Ezúttal felesége mutatja be, hogyan készül a pudingos desszert. És a legjobb benne, hogy mindössze egy edényt kell összekoszolnod!

csészike5

Hozzávalók:

  • háztartási keksz
  • csokis kekszkarikák
  • cukormáz
  • csokoládés puding
  • tej
  • fagylalttölcsér
  • habcsók

Elkészítés:

Kezd a műveletet a csészealj elkészítésével. Vásárolj kúp alakú tölcséreket, aminek az alját kenyérvágó késsel könnyen le tudod vágni. Annyi tölcsért fossz meg az aljától, ahány csésze desszertet el szeretnél készíteni.

csészike

Ezután a csésze alját vékonyan kend be cukormázzal, végig a köríven. Ehhez a cukormázhoz illessz hozzá egy kerek háztartási kekszet. Máris láthatóan alakul a csészeforma!

csészike2

Jöhetnek a csokoládés kekszdarabok! Ki se találnád, de ebből készül az isteni pudingos csésze füle. Vágd félbe óvatosan, majd a végére helyezz egy-egy csepp cukormázat ismét ragasztó gyanánt, majd illeszd a tölcsér falához.

csészike3

Egy adag főzés nélküli csokoládés pudingport keverj el 1,5-2 liter tejben. Mennyei lesz, már a látványtól összefut a nyál a szánkban. Ha összeállta puding, evőkanállal kanalazd át a csészékbe. Ezután koronázd meg ezt a csodálatos és nem mellesleg igazán ízletes kreációt egy-egy habcsókkal, és máris készen van a minden összetevőjében fogyasztható csokoládés puding kávéscsészében!

csészike4

Olvass még további kreatív ötleteket!

Hozzászólások