Krumplisaláta eső ellen

Ha nincs ötleted, mi legyen a köret, ez mindig beválhat!

2016/06/13

A burgonya az egyik legalapvetőbb körete a magyar konyhának. Nem véletlen hát, hogy krumplisaláta is készülhet belőle, ahogy az sem, hogy finom.

A krumplisaláta egyik legnagyobb előnye, hogy egy tisztes magyar konyhában minden hozzávalója megtalálható. A legnagyobb hátránya pedig az, hogy nem készíti el magát, hanem bizony nekünk kell elkészíteni. Szerencsére ez sem nagy feladat, mutatunk is hozzá egy receptet!

Hozzávalók:

  • 5 krumpli 
  • 3 tojás
  • 1 bögre apróra vágott zeller
  • 1/2 bögre apróra vágott hagyma
  • 1/2 bögre kovászosuborka lé 
  • 1/4 tk fokhagymás só
  • 1/4 tk zöldfűszeres só
  • 1 ek mustár
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 1/4 bögre majonéz

Elkészítés:

  1. Tegyünk fel egy nagy fazéknyi sós vizet forrni. Dobjuk bele a krumplikat, és kb. negyed óráig főzzük őket. Csöpögtessük le, kicsit hagyjuk hűlni, majd hámozzuk meg és daraboljuk fel.
  2. Helyezzük a tojásokat másik fazékba, és öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel a vizet, vegyük le a tűzről, majd hagyjuk a tojásokat 10-12 percig a meleg vízben állni. Végül öntsük le a róla a vizet, engedjünk rá hideget, aztán pucoljuk meg a tojásokat és aprítsuk fel őket.
  3. Egy nagy tálban keverjük össze a krumplit és a tojást az összes többi hozzávalóval. Alaposan kavarjuk össze, majd tegyük be a hűtőszekrénybe, amíg nem tálaljuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások