Kucsera Gábor megbukott a drogteszten

Vége a karrierjének

2015/08/05

Kucsera Gábor fennakadt a drogteszten, ami egyúttal a sportoló karrierjének végét is jelenti. A két hét múlva induló világbajnokságon legalábbis már biztosan nem vehet részt. A sportoló nem tagad, de nem is nyilatkozik.

Nagy megdöbbenést okozott a hír, mely szerint hazánk egyik legsármosabb, de egyben legtehetségesebb versenyzője megbukott a szúrópróba szerinti doppingteszten. Kucsera Gábor minden jel szerint kokaint fogyasztott.

“Kucsera Gábor július 18-án, a szolnoki második válogató megnyerését követően adott mintát. A Magyar Antidopping Csoport (MACS) éppen a szövetség megrendelésére levett vizeletmintából mutatta ki, hogy a versenyző drogot fogyaszthatott és erről értesítette az MKKSZ-t, valamint megkezdte a hivatalos eljárást” – áll a közleményben.

kucsera gábor

„Miután a versenyző elismeri, hogy hibázott, a válogatott kerettagságát azonnali hatállyal megszüntetjükmondta Csabai Edvin, a szövetség szakmai igazgatója. “A Magyar Antidopping Csoport a felülvizsgálati eljárást követően értesíti majd az esetről a WADA-t és a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséget (ICF), így a vétkes sportoló többéves eltiltásra számíthat. Mélységesen elítéljük, amit a versenyző tett, aki ezzel a sportág becsületébe gázolt.”

Kucsera Gábor ezzel nemcsak jelenlegi akkreditációját veszítette el, de nagyon nagy eséllyel véget vetetett egy szép pályafutásnak is. Bár az utóbbi időben nem különösebben volt eredményes az egyes versenyeken, és lehet, hogy mostanra időzítette nagy visszatérését, ezzel minden remény elszállt. Kucsera hibázott és ezért felelnie kell. Mindössze annyi reménysugár maradt, hogy egykoron Dombvári Bence és Csipes Tamara is megbukott egy ilyen vizsgálaton, ők mindössze néhány hónapos eltiltással végül megúszták az ügyet.

fotó: Facebook

Hozzászólások