Kulcsár Edina követi a húsvéti hagyományokat

Bár kevés az ideje, nem marad ki az ünnepi készülődés

2015/04/06

Kulcsár Edina minden ünnepet imád, nem kivétel ez alól a húsvét sem: a szépségkirálynő gyerekkora óta rajong a tojásfestésért, és bár a diétája miatt ő maga nem ehet a tradicionális húsvéti ételekből, szívesen besegít a konyhában is.

Edina a húsvét iránti rajongását anyukájának köszönheti, hiszen a családjában egészen kiskorától divat volt a tojásfestés és persze a locsolkodók fogadása.

„Arra emlékszem a gyerekkoromból, hogy mindig hatalmas tojásfestések voltak nálunk: az anyukám nagyon kreatív, szereti a kézműves tevékenységeket, úgyhogy ezek a hagyományok ettől kezdve rám ragadtak. Húsvét hétfőn vártuk a locsolkodókat, sőt volt, hogy el is bújtuk előlünk, hogy ne tudják összekölnizni a hajunkat. Ugyanígy hagyomány volt a tradicionális húsvéti kajákat enni, mint a sonka vagy a tojás. Ha egy-egy külföldi munka miatt nem volt lehetőségem itthon tölteni a húsvétot, akkor a család férfi tagjai videó üzenetben locsoltak meg – mesélte nevetve Edina.

kulcsár edina
Edina csak néhány falatot engedélyezett magának húsvétkor

A szépségnek az idei húsvét sem láblógatással telik, hiszen annyi felkérésnek kell eleget tennie, hogy örül, ha egy kicsit ki tudja dekorálni a lakást.

Folyamatos rohanás az életem, ezért most nem tudtam nagy dolgokkal készülni az ünnepre. Egy kis dekorációt készítettem otthonra, illetve festettem néhány tojást, de ennyiben kimerült a húsvéti előkészület. Bár a párommal nagyon szeretünk kettesben lenni a lakásunkban, de idén a családtagjainkat látogatjuk meg, ezért csak néhány finomságot készítek, amivel megajándékozzuk a családot, a nagy sütés-főzés elmarad részemről. Igaz, nem is vethetem bele magam a húsvéti lakomába, mert szigorú diétát tartok, így csupán csipegetni fogok az ünnepi asztalról” – tette hozzá Kulcsár Edina.

Hozzászólások