Kulka: “Azon nem tudok változtatni, hogy meleg vagyok!”

Remek formába hozta magát a színész

2015/04/27

Kulka János elárulta, hogy sok dolgon nem tud változtatni, ám ha javíthat az életminőségén, akkor tesz érte. Így fogyókúrázott és leszokott a dohányzásról.

A népszerű színész élete fordulóponthoz érkezett, amikor véget ért egy kapcsolata, és akkor úgy döntött: változtat addigi szokásain.

Néztem magam a tükörben, és arra gondoltam: én nem így akarok kinézni. Nem akarok többé pocakos, puhány, punnyadt pasi lenni. Csinálok magamból egy másik embert! Nyilván vannak dolgok, amiken nem tudok változtatni, például, hogy meleg vagyok és ötvenhat éves, de azon igen, hogy jó legyen tükörbe nézni. Úgyhogy elmentem konditerembe, és leszoktam a dohányzásról. A paleó (cukor-, liszt-, tejmentes diéta – a szerk.) is nagy élmény volt eleinte, mert kiderült, hogy le lehet fogyni tizenöt kilót anélkül, hogy komolyan sanyargatnám magam. Nem tudom, ez beteges hiúság-e, de jól esett” – mondta Kulka János a Playboy magazinnak.

Kulka János
Kuka János megváltoztatta az életét

A népszerű színészt is – pályatársaihoz hasonlóan – megsuhintotta az alkohol szele, hiszen valamivel oldani kell a munkájukkal járó feszültséget, de szerencsére sosem vitte túlzásba az italozást. Ám egy újabb nehéz időszak miatt ismét fogyni kezdett, és akkor észbe kapott: így nem folytathatja.

Amikor az ember átevickél a traumán, valahogyan mindig kell egy cél a jövőképbe: vagy a környezetét változtatja meg, vagy a küllemét – sportolni kezd, másképp étkezik. Van, aki vásárolni kezd, és van, aki szívinfarktust kap. Amit Kulka kitalált magának, az életét is meghosszabbíthatja, amennyiben nincsenek alapbetegségei. Abban az esetben azonban, ha az egész folyamatot egy testképzavar indította el, akkor a drasztikus változás és változtatás más problémák forrása is lehet – mondta a Borsnak dr. Csides Kata pszichológus.

Hozzászólások