Kulka feltűnést akart kelteni a coming outtal?

Örül, hogy felkavarta az állóvizet

2015/05/07

Egy év telt el azóta, hogy Kulka János nyíltan felvállalta másságát, és azóta teljesen megváltozott az élete. A színész nem tagadja: fel akarta kavarni az állóvizet.

Kulka Jánost korábban mindenki visszafogott, zárkózott színésznek tartották, mióta azonban felvállalta másságát, mintha kicserélték volna: a legmeglepőbb szerepektől sem riad vissza, őszintén kifejti a véleményét és beszél a magánéletéről is. Látható, hogy komoly teher került le a válláról, de nem csak emiatt tartotta fontosnak a coming outot.

„Izgat az, hogy feszegetem a határokat. Hogy kipróbáljam, lehet-e ötvenhat éves, komoly színészként kiállni azzal, hogy meleg vagyok, lehet-e ennek ellenére transzvesztitát játszani egy filmen, vagy legyezővel fotózkodni a Playboyban. Ez kifejezetten izgat, mert attól tartok, kissé beszűkült, konzervatív, előítéletes országban élünk, és szeretném felnyitogatni a szemeket, kelteni egy kis feltűnést – magyarázta Kulka János a Playboynak.

Kulka

A színész eljutott addig a pontig, hogy nem akar másoknak megfelelni, egyszerűen őszintén és titkolózás nélkül szeretne élni.

„Néha emlékeztetnem kell magamat, hogy ez nem mindenkinek természetes. Én is azért tehetem meg, mert kivételes státuszban vagyok. Nem vagyok hajlandó sunyin, meghunyászkodva élni. Én nem akarom azt hazudni, hogy ezt a közjóért teszem, bár nem is magamért. Pusztán azért, mert otthonról, az anyámtól és az apámtól olyan igazságérzetet hoztam, ami nem hagy nyugodni” – mesélte a színész, aki azt is elárulta: semmilyen bántást nem kapott a környezetétől, amióta bevallotta, hogy meleg.

Hozzászólások