Különleges pizza “leves”

Egy finom, érdekes leves amivel biztos, hogy jól laksz!

2017/05/26

Elsőre igencsak különleges a hangzása a pizza levesnek, de nem olyan bizarr ahogy azt gondolod. Az viszont tény, hogy nem egy átlagos fogás.

Nem minden nap akar különleges fogást készíteni az ember, de néha azért nem árt kicsit tovább menni a rántott hús-krumpli kombináción. Ezt a receptet egy külföldi oldalon találtam és igazán felkeltette az érdeklődésemet. Próbáljátok ki bátran, a siker garantált! 

Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj
  • 2 hagyma apróra vágva
  • 6-8 gerezd fokhagyma aprítva
  • 800 ml paradicsompüré
  • 1 ek szárított oregánó
  • 750 ml pizzakrém (amit te szeretsz)
  • 110 g fűszeres pepperoni
  • 1 l alaplé
  • frissen őrölt bors

Elkészítés: 

1. Adjuk hozzá az olívaolajat az alapléhez, majd közepes lángon főzzük. Ezután  tegyük bele a hagymákat, 2-3 percig főzzük. 

2. Az eddig elkészített leveshez adjuk hozzá a paradicsompürét, a pizzakrémet, az oregánót és a pepperónit. 

3. Adjuk a csirkéhez a borsot és főzzük erős lángon kb fél percig. Csökkentsük a hőt majd fedél alatt főzzük kb. 10 percig, hogy az ízek összeérjenek. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk sajttal! 

Jó étvágyat! 

(forrás: foodnetwork.ca, kép: compromisedkitchen.com)

Hozzászólások