Kürtőskalács Fesztivál

Ha október közepe, akkor kürtőskalács!

2017/09/28

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Kürtőskalács Fesztivál a Gesztenyéskertben. A rendezvényt megannyi program fogja színesíteni! 

Immár 5 éve, hogy a Kürtőskalács Fesztivál tervezésében két dolgot tartanak szem előtt: hogy minőségi, együtt–töltős családi programok kíséretében a hagyományos parázson sült kürtőskalács csodavilágába kalauzolják az érdeklődőket. A kürtőskalács-készítő házikókban a hagyományos és már ismert különleges ízesítések, a különböző méretű és más-más módon elkészített kürtőskalácsok mellett készíteni lehet rendhagyó kürtőskalácsokat az ételintolleranciával élők számára, valamint a kísérletező kedvűeknek kürtőskalácsból készült desszert különlegességeket ajánlanak.

Nagykoncertek, közönség kedvencek, gyerekműsorok, alternatív és kortárs előadások, kiállítások, gyerek pályázatok, közösségi jótékonysági kürtőskalács készítés (Kürtős Kaland), kézműves vásár és mesterség bemutatók – egyszóval lesz minden, ami egy igazi hagyományörző, családi rendezvényhez szükséges. Idén is több tematikus helyszíne és programja lesz a fesztiválnak, két színpaddal.
A Gyermekligetben megidézzük az édes gyermekkor idilli világát, amikor a nagymamával együtt sütöttünk-föztünk otthon a konyhában, itt találjátok majd a Csináld Magad! kürtőskalács készítő standot is, de lesznek interaktív játékok is.

Már hagyományos eleme a fesztiválnak a Faszénen Sült Ételek Udvara, amelyet idén szintén kibővített formában terveznek, és nagyobb helyen, itt kap helyet a kisszínpad is, amelyen utcazene és grill bemutatók váltják egymást. A szombati nap attrakciója a Nagy Közös Sütés, idén még nagyobb kalandra invitálják a közösségi kürtőskalács készítésre benevező csapatokat, így az 5. Kürtőskalács Fesztiválon ezt a programot átnevezték Kürtős Kaland–nak. Az idei fesztivál szlogenje: Kürtőskalács = Kürtős Kaland!

Fővédnökünk: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke
Házigazda: Berecz István és Wossala Rozina

A HIVATALOS FACEBOOK ESEMÉNYT ITT TALÁLJÁTOK MEG!

Hozzászólások