Kutya nyerte meg a választásokat Amerikában!

Duke harmadik turnusára készülhet polgármesterként

2016/08/24

A minnesotai Cormorant városának polgármestere nem más, mint Duke, a kutya. Az emberek annyira elégedettek vele, hogy újra megválasztották!

Duke, a pireneusi hegyikutya az egyetlen eb, amely valaha is polgármesteri pozíciót kapott Amerikában. A kutya már jó ideje büszkén szolgálja az embereket Cormorantban, egy kis nyugat-minnesotai városban, melynek  közel ezer lakosa van. Dukenak nemrég szavazták meg harmadszorra is a bizalmat, egy újabb egy éves turnusra.

A WDAY 6 szerint Duke (9) a második ciklus végéhez közeledik. A 6. Cormorant Daze fesztiválon azonban Duke már ünnepelhette is egyértelmű újraválasztását.

A helyiek saját állításuk szerint tökéletesen elégedettek Duke-kal.

“Nem tudom, hogy ki fog indulni ellene”– nyilatkozta Karen Nelson a WDAY 6-nek. “Hatalmas dolgokat hajtott végre a közösségért!”

Duke gazdája, David Rick szerint a pireneusit eredetileg véletlenül választották meg egy olyan szavazáson, melyen mindössze 12 voksot adtak le összesen, még 2014-ben.

Fogalmunk sincs, hogy mik lehetnek Duke politikai indíttatásai, és hogy meddig lehet még Cormorant feje, de szeretnénk a polgármesternek és a városnak is a legjobbakat kívánni!

Hozzászólások