Küzdd le a kísértést a diéta alatt

Hasznos praktikák a fogyókúra idejére

2014/07/09

Sokszor kell megküzdeni nap mint nap azzal a fránya kísértéssel, azonban vannak tippek arra, hogy megkönnyítsd életed a diéta vagy fogyókúra idején.

Íme 5+1 tipp:

Soha ne menj éhesen vásárolni!

vásárlás

Általában, aki éhesen megy vásárolni, hajlamos csupa-csupa olyan dolgot venni, amire nincs szüksége, illetve nem fér bele a diétájába.

Legegyszerűbb, ha írsz egy listát azokról az alapanyagokról, amire szükséged van, és céltudatosan csupán azt vásárolod meg, ami a listádon szerepel. Célirányosan  ahhoz a polchoz mész, a nasis részt pedig jó messzire elkerülöd.

 

Ne nézz főzőműsorokat!

főzés

Sokszor esünk abba a hibába, hogy fogyókúra idején különböző főzőműsorokat nézünk, esetleg sütis recepteket olvasgatunk. Óriási hiba, hiszen ha ilyen jellegű témával foglalkozunk, fokozzuk az étvágyunkat és a diétánkat is megnehezítjük.

Ne tarts otthon nassolni valókat!

nasi

Diéta vagy fogyókúra idején, soha ne legyen otthon – de még a konyha legeldugottabb részében se – chips, csoki, keksz. Semmi olyat, amire egy „rossz és gyenge” napon esetleg elcsábulnál és megennéd, hiszen akkor „lőttek” a diétádnak.

Ne unatkozz!

Általában az unatkozók nagy része a nassolást választja pótcselekvésül, ezért próbálj mindig kitalálni valami hasznos programot magadnak. Legjobb választás, ha elmész sportolni, így nem csak megúszod a „félreevést”, de még teszel is érte, hogy még tökéletesebb legyen az alakod.

 

Olyan programokon vegyél részt, ahol nem kell tartanod a bűnbeeséstől!

Tapasztalatból tudom, hogy ha részt veszel egy olyan programon, ahol a családtagjaid, barátaid nagy része nem diétázik, akkor rettenetesen nehéz megállni, hogy ne vegyél részt a közös falatozásokban, italozásokban, nassolásokban. Ezért érdemes ilyenkor szűrni a különböző programlehetőségeket, hogy ezzel is megkönnyítsd az életed.

  

Minden étkezés előtt igyál meg egy nagy pohár vizet!

viz

Tudom elég közhelyes ez a tipp, de valóban nagyon hasznos. Ha minden étkezezés előtt megiszol egy pohár vizet, garantált, hogy nem fogsz tudni annyit enni, ezáltal sikeresebb lesz a diétád.

 

 

Hozzászólások