Küzdj a boldogságodért!

Meggyötört lelkek

2015/06/24

Méltóság? Ismerjük-e még ezt a szót? Van-e benned elég akarat, hogy megmutasd gyengeséged, felfedd valódi éned, őszinte légy, maníroktól mentes és képes legyél küzdeni a boldogságodért?

Téged kérdezlek, igen. Nézhetsz most bátran körbe, vonhatod meg a vállad, hiheted, hogy nem hozzád beszélek, pedig de. Képes vagy küzdeni? Döntéseket hozni? Felelősségteljes döntéseket! Megszületett már benned az elhatározás, hogy kilépj ebből a látszatvilágból és odaadd magad az egyszerű érzésnek? Vagy még mindig csak posztolsz? Megosztod a világgal, hogy milyen jó neked, milyen boldog vagy, mennyire mosolygós, de amikor senki sem lát, te is csak zokogod a könnyeidet a párna tompa csöndjébe?

Küzdj a boldogságodért! Állj fel, rázd le az élet porát, engedd be falaid mögé a napsugarat, nyiss ablakot a jóra, a becsületre, a tiszta érzésekre!

küzdj3

Becsapni könnyű. Megfutamodni, hátat fordítani, gerinctelenül csalfának lenni, mert az felel meg a jelen kor zátonyra futott világának? Éreztél-e már igaz szerelmet? Fonódtál-e már úgy össze valakivel, hogy karjaiban azt érezted, sohasem akarod elengedni? Akkor már tudod, milyen az. Tudod, hogy mire vágysz. Tudod, hogy mit engedsz meg magadnak, és mit tehetnek mások veled!

Harcolj! Igen, küzdj meg azért, ami neked jár! Ne törődj azzal, aki becsap, elárul, gyáván balra elsomfordál lehajtott fejjel. Emeld fel állad, húzd ki magad, távozz méltósággal, ha tudod, hogy te mindent megtettél. Legyen benned tartás, vívd ki magadnak a tiszteletet, taníts másokat, amíg az élet téged is nevel. Legyél büszke arra, aki vagy!

Vesd meg bátran, aki fájdalmat okoz. Üvöltve rohanj neki a világnak, kiabáld ki magadból azt a sok elkárhoztatott percet, amit vele töltöttél. Vele, egy olyan emberrel, aki semmilyen szinten nem érdemel meg téged. Gyújts tüzet, szítsd fel, had’ égjen, lobogjon, perzseljen meg minden szinten! Felejtsd el, hogy egyszer fájt, hogy rútul elbántak veled, hogy meggyötörtek, megaláztak, mert az nem a tied. Csak engedd el. Ez az ő szegénységi bizonyítványa, őt állítja pellengérre, a saját mércéje nem a te kereszted. Ha nincs benne annyi becsület, hogy a szemedbe nézve megosszon veled érzéseket és gondolatokat, akkor fordíts neki hátat! Menj, előre, ameddig a lábad bírja, és könyörgöm, csak ne nézz vissza! Hidd el, hogy megérdemled, hogy értékes vagy, van benned elég erény, tudás és szeretet, hogy képes legyél nevetni rá. Vagy rajta.

küzdj4

Mert mások gyengesége téged csak erősebbé tesz. A szemedbe néz és úgy hazudik. Rezzenéstelen arccal vallja a saját igazát. De te tudd, hogy többet, jobbat érdemelsz. A gyengék mind elesnek a csatában. De te csak menj, menetelj előre, zászlóshajóként vidd a hírét, hogy vannak még értékes emberek, van miért küzdeni, lehet még miben hinni! Kérlek ne add fel! Tarts ki még egy kicsit! Add magad annak, ki megérdemel és ne olyannak, akinek a szerelméért könyörögnöd kell. A boldogságodért csak te vállalhatod a felelősséget. Egyedül te. Legyél az, aki megmutatja a fényt a sötétben, megfogja a másik kezét, vezeti az elveszett ösvényen.

Senki sem mondta, hogy könnyű lesz. Nem ígértek trombita szót és dicsőítő ódákat a legvégén. De vállt vállnak vetve mehettek előre, csak legyen benned kitartás. Mutasd meg neki a világodat, nyisd fel a szemét, hogy az elkorcsosult emberi kapcsolatok virtuális éterében még léteznek szavak, érintések, gondolatok. Ha igazi férfi, meg fogja tanulni. Észre fogja venni. Rá fog jönni. És akkor te ott leszel. Csak mosolyogj rá és nyújtsd ki felé a kezed.

Te pedig, drága elveszett lélek, tanulj meg te is küzdeni. Legyen benned akarat, mutasd meg neki, hogy ő az egyetlen, képes vagy tisztelni és szeretni azért, aki. Legyél óvó bástyája, maradj tiszta és egyetlen, hogy ugyanaz lehess te is neki, még ha elsőre vissza is pattansz a vasbeton falról. Talán a félelem, talán a bizonytalanság, ami tetteit vezeti. Lassan válik az ő világa a tiéddé is, de tudd, hogy megéri. Bontsd ki, mint egy rétegeibe zárt ajándékot, fedezd fel kincseit, és tanuld meg értékelni, hogy megkaptad azt, aki nem lehet bárkié. Mert ettől te is értékesebbé válsz. És szeress, amíg még nem késő!

Hozzászólások