Lagzi Lajcsi szabadul a börtönből?

Nem várt fordulat következik be?

2015/11/06

Erre nem számítottunk: Lagzi Lajcsi fogsága bármelyik pillanatban véget érhet!

Hatalmas fordulatot vett a mulatóskirály ügye: miután néhány hete a bíróság úgy döntött, hogy előzetes börtönbüntetését meghosszabbítja három hónappal, Lajcsinak azzal a szomorú ténnyel kellett szembesülnie, hogy karácsonyfát is a börtönben kell állítania. Az óriási meglepetés azonban az, hogy a trombitás végül károsultként jöhet ki a bírósági ügyből.

Kiderült, hogy az a felvétel, ami állítólag lebuktatta Lagzi Lajcsit és bűntársát, aki szintén előzetes börtönbüntetését tölti, valójában egy teljesen más ügy kapcsán került a bíróság elé, így nem adhat alapot a közüzemi lopás ügyében. Mivel így nincs bizonyíték Lajcsi bűnösségére, az előzetes is jogtalan.

Lagzi Lajcsi és felesége
Hamarosan újra együtt lehetnek?

Jogtalanul tartják fogva, reméljük, a törvényszék is így értékeli majd. Ha kétségessé válik, hogy a bizonyíték törvényes úton ke­rült a hatóság birtokába, azt abban a pillanatban a terhelt, jelen esetben Lajcsi javára kell értékelni – mondta el a Borsnak Lajcsi egyik ügyvédje – „Később, a bíróságon el lehet majd vitatkozni a bizonyíték beszerzésének törvényességéről, de az előzetes letartóztatásról szóló döntés során a terhelt javára kell dönteni. Határozott álláspontom, hogy Galambos Lajos ellen nincs bizonyíték, és ki kell hogy engedjék.”

Ha azonban kiderül, hogy a mulatóssztárt úgy tartották börtönben, hogy semmilyen releváns bizonyíték nem volt ellene, az nem csak számára hozhat kedvező fordulatot kártérítés formájában, de komoly intézkedéseket vonhat maga után, amelyek következtében egy-két rendőr is komolyan megütheti a bokáját.

Hozzászólások