Lángoló ember a hivatal előtt

Százhalombattai férfi gyújtotta fel magát

2015/12/04

Durván ért véget a csütörtök este Százhalombattán, legalábbis azoknak, akik a  polgármesteri hivatal előtt látták, amint egy 60 év körüli férfi felgyújtotta magát.

Miután testét ellepte a tűz, rohangálni kezdett, de a férfi közelében lévő emberek igyekeztek helyt állni amennyire csak lehet, és a lángokban álló öngyújtogatót egy szökőkút vizéhez terelték, majd belehajították. Sajnos a kút már téliesítve lett és már csak igen csekély vízmennyiség maradt benne, azzal a kevéssel azonban locsolgatni kezdték az égő embert. Végül valaki egy étteremből leakasztott tűzoltókészülékkel hűtötte le a felforrósodott férfit. A mentési szándékok ellenére súlyos égési sérülések keletkeztek, ezek után azonnal a kórházba rohantak vele, ahol kiderült, testének csaknem 30 %-a megégett.

A polgármesteri hivatalban egyébként éppen lakossági fórumot tartottak egy környezetszennyező gumiabroncs feldolgozó miatt. A lakossági fórum vége után történt az eset, de azt nem tudni, hogy egy konkrét tiltakozásról van-e szó, vagy ettől függetlenül választotta ki a helyszínt a lángra lobbant férfi.

Hozzászólások