Lasagnéval töltött paprika

Egy kis újítás a kedvenc olasz tésztánkhoz

2017/02/01

Te is az a típus vagy, aki tudná habzsolni a lasagnét lasagnéval? Akkor nem árt, ha begyűjtesz néhány különleges lasagnevariációt, nehogy ráunj! 

Az olasz rakott tészta, a lasagne rengetegféleképpen variálható. De nemcsak azon változtathatsz, mit pakolsz bele: a formáján is kedved szerint alakíthatsz! Akár paprikába töltve is kínálhatod, a mennyei ízek így is garantáltak. Íme, a lasagnéval töltött paprika receptje. 

Hozzávalók:

  • 6-8 kaliforniai paprika
  • 1 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 220 g darált marhahús
  • 220 g olasz kolbász
  • 1 tk. só
  • 1 tk. bors
  • 800 g hámozott paradicsom
  • 800 g paradicsomszósz
  • 425 g ricotta
  • 1 csésze reszelt parmezán
  • fél csésze friss bazsalikom
  • 1 tojás
  • 8-10 lap lasagnetészta (megfőzve)
  • 2 csésze reszelt mozzarella

Elkészítés: 

1. 180 fokra melegítsd elő a sütőt. Vágd le a paprikák sapkáját, és vájd ki a közepüket, távolítsd el a magokat. 20 percre tedd be őket a sütőbe, hogy megpuhuljanak.

2. Hevíts 2 evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, és dobd rá a felaprított hagymákat. Addig süsd, amíg meg nem puhulnak. Add a hagymához mindkétféle húst, sózd, borsozd. Süsd egészen addig, amíg barnára nem vált a színük.

3. Ekkor jöhet a paradicsom és a szósz. Forrald fel, majd 5-10 percig főzd, ezután vedd le a tűzről. Egy tálban keverd össze a ricottát, a parmezánt, a bazsalikomot és a tojást.

4. Állítsd össze a paprikákat: mindegyik aljába tégy 2 evőkanálnyit a szószból, ezt kövesse 1 tésztalap, 2 evőkanál a ricottás szószból, majd egy újabb lap – egészen addig folytasd, amíg meg nem telik a paprika. Szórd meg a tetejüket mozzarellával, majd 20-25 percig süsd őket. Tálalás előtt hagyd hűlni 10 percet.

Jó étvágyat!

Hozzászólások