László Petra beperelné azt, akit felrúgott

Az operatőr családjával Oroszországig menekül

2015/10/21

A leghíresebb magyar operatőr, László Petra szeptemberben gáncsolt el Röszkénél egy gyermekével futó menekültet, majd rúgott hasba egy kisgyereket. Az orosz Izvesztyijának adott különös interjújából egy párhuzamos világ tűnik elő: kiderül, hogy elhagyja Magyarországot, és legszívesebben beperelné azt, akit gyerekével felrúgott.

A szélsőséges N1TV egykori munkatársa az interjúban elmondta, hogy mivel nem érzi magát biztonságban Magyarországon, ahol rengeteg fenyegető üzenetet kapott, úgy tervezi, hogy Oroszországba költözik, miután az ellene folyamatban lévő per lezárul. A családtagok már a nyelvet is tanulják.

László Petra először a Facebookot akarta beperelni, mert az őt támadó oldalakat nem tiltotta be, csak amelyek védeni próbálták, de egy merész húzással úgy döntött, azt a menekültet is perelné, akit felrúgott, szerinte ugyanis Oszama Abdel-Muhsen Algahadab megváltoztatta a vallomását, mert korábban azt állította, a rendőrök rúgták fel.

László Petra
László Petra (balra) perelne

Kicsivel több mint egy hónap alatt nagyot változott a világ, László Petra ugyanis nem sokkal az eset után még úgy nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, hogy tettét megbánta, bár bocsánatot nem kért. Nemcsak Magyarországon érték támadások, hanem a világon mindenhol elítélték a tettét, és az európai migránshelyzet egyik legismertebb negatív jelképe lett.

Az 52 éves férfi, akit gyermekével felrúgott, ma egy spanyol futballcsapat alkalmazásában áll, és bár a magyar szélsőjobbos portálok próbálták terroristaként beállítani, és László Petra tettét elkenni, nem jártak sikerrel, már csak azért sem, mert az érintett soha nem tagadta azt, amit tett.

Viszont a támadások után most átérezheti azt, milyen helyzetben volt egykori áldozata: Lászlónak is menekülnie kell saját országából, mert félti családja és saját életét.

Hozzászólások