Lazac, csipős mangó salsával

Remek recept akár ebédre, akár vacsorára

2017/05/18

A lazac rendkívül egészséges és remek köreteket lehet hozzá készíteni. A csípős mangó salsa tökéletesen illik a halhoz. 

Hozzávalók:

  • 4 db lazac derék
  • 2 ek chili szósz
  • 1 ek grill fűszerkeverék
  • 1 db mangó
  • 1 db gránátalma
  • koriander
  • 3 ek olíva olaj
  • fekete bors
  • citrom reszelt héja és leve

Elkészítés: 

1. Locsoljuk le a lazacot olíva olajjal, szórjuk meg citromhéjjal, a Knorr-fűszerkeverékkel és a borssal. Tegyük félre 10 percre.

2. Ezalatt vágjuk a mangót kisebb kockákra. Adjuk hozzá a szemekre szedett gránátalmát és a finomra vágott lila hagymát. Adjuk hozzá a szószt, az olíva olajat, a finomra vágott koriander zöldet és a citromlevet. Jól keverjük össze.

3. Alumínium tálcán közepesen erős hőfokon grillezzük meg a halat oldalanként 4-5 perc alatt. Tálaljuk a halat a mangós-gránátalmás salsával és friss, ropogós kenyérrel.

Jó étvágyat! 

(forrás: receptmuhely.hu) 

Hozzászólások