Laza(c) recept csajozáshoz

Így főzd meg a kiszemelt áldozatod

2015/11/10

Este jön A Nő, de a konyhaművészeted megfeneklik a zacskós leves és a rendelés váltogatásában? Engedd, hogy segítsek ezen! Az alábbi recept egyszerű, mégis finom, és hidd el, nem csak minket, pasikat lehet a hasunknál megfogni!

Hozzávalók:

  • 0,5 kg lazac (előny, ha füstölt, mert sokat dob a végeredményen)
  • 1 db citrom (lehetőleg friss; nem praktikus, ha túl száraz)
  • 1 csokor kapor (én tasakosat vettem, azzal is jó volt)
  • 1 darab paradicsom (vagy 2, el fog férni rajta)
  • Só és bors ízlés szerint

Öntet:

  • Citromlé (jobb, ha citromból facsarjuk, azért az az igazi)
  • 0,5 dl olívaolaj (hidd el, elég lesz, nem sprotnit csinálunk)
  • 3-4 gerezd fokhagyma (ízlésed szerint dönts)
  • 2 csipet majoranna

lazac

Most jön a varázslat:

Feltételezem, hogy te is valami szupermarketből vetted a halat, gondolom, fagyasztva. Ebben az esetben először is olvasszuk ki, és takarítsuk le, ha szükséges. Ezek után sóval, borssal beszórjuk, és egy időre magára hagyjuk.

Közben az olívaolajba beleöntjük a kifacsart citromlevet és a zúzott fokhagymát, majd a majorannát, és hagyjuk összeérni. Addig feldaraboljuk a kaprot és rászórjuk a hal tetejére. Utána felkarikázzuk a citromot és egy szelet halra 2-3 szeletet teszünk, majd feldaraboljuk a paradicsomot, és a halak mellé tesszük. Végül az egészet leöntjük az olajunkkal, és kész is. Persze azért még megsütjük, előmelegített sütőben kb. 180 fokon 20-25 perc alatt.

Innentől nincs más dolgunk, mint bezsebelni A Nő elismerő pillantásait!
Hozzászólások