Lazac újhagymás-tejszínes mártással

Isteni lazac mártásban

2017/01/16

A csapból is az folyik, hogy a lazac és a különféle halak mennyire egészségesek. Nos, ez igaz, de egy kis mártással feldobva még jobb lesz az étel. 

Hozzávalók: 

  • 300 g lazac (2 filé)
  • 6 db újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 g vaj
  • 300 ml habtejszín
  • 1 ek citromlé
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés: 

1. A halat megmossuk, szárazra itatjuk, meglocsoljuk a citromlével, és kb. 15 percet hagyjuk állni. Az újhagymát, megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk.

2. A vaj felét egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymagyűrűket, kb. 3 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, kb. 3-5 percig főzzük, míg a mártás besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük.

3. Egy serpenyőben a maradék vajat felforrósítjuk. A filéket sóval, borssal fűszerezzük, a serpenyőbe tesszük, és alacsony hőmérsékleten oldalanként 4-5 percig dinszteljük. A mártást a filék köré öntjük, és felmelegítjük. 

 Jó étvágyat! 
Hozzászólások