Lazulás után Európa-bajnokság!

Érdi Mária ma indult Dániába, a vasárnap kezdődő Laser Radial ifjúsági Európa-bajnokságra

2014/06/24

Aki nem tud lazulni, feszülni sem tud – tarja a sportolók örök igazsága, s ennek jegyében töltötte az elmúlt öt napot Érdi Mária a soproni Fagus Hotelben, ahol egy kicsit kipihente az elmúlt két hónap feszített tempóját.

Az ifjú vitorlázó ugyanis ma indult Dániába, a vasárnap kezdődő Laser Radial ifjúsági Európa-bajnokságra.

Meglehetősen feszített volt a tempónk az elmúlt hónapokban, hiszen Márinak két hajóosztályban, Byte-ban és Laser Radialban is helyt kellett állnia – előbbiben az Ifjúsági Olimpia, utóbbiban az ifjúsági Európa- és Világbajnokság miatt – mondta Eszes Tamás, a 16 éves vitorlázó edzője. Ezért döntöttünk úgy, hogy Dánia előtt egy kicsit pihenünk, hogy kiszakítjuk őt néhány napra a vitorlázásból, mert a sűrű versenyzés miatt már eléggé kötöttek voltak az izmai, fájt a háta, a térde, muszáj volt, hogy rendbe tegyék.”

 

fotó: Sail Coach team- Bogee Toth
fotó: Sail Coach team- Bogee Toth

Nem csupán fizikailag, mentálisan is feltöltődött az Európa-bajnokság előtt Érdi Mári – ebben a neves sportpszichológus, dr. Vura Márta volt segítségére. Az edző elmondta, elsősorban arra koncentráltak a doktornővel, hogy Mári tudjon pihenni, relaxálni, hiszen a sok utazás, a rengeteg verseny miatt sokszor nincs meg a kellő pihenő idő. Ebben segít az autogén relaxációs tréning, amit a vitorlázó nagyon hasznosnak talált.

Így fizikailag és mentálisan is száz százalékos állapotban várja az Európa-bajnokságot.(felix promotion)

Hozzászólások