Leesik az állad az 50 éves bombázótól

Szépség, tartósítószer nélkül

2016/02/19

Egy ötvenéves nagymamára lett figyelmes a világ, amikor a lányától ajándékba kapott fotózás képei felkerültek a világhálóra, az emberek pedig nem hittek a szemüknek. Qin Ling megosztotta titkait, hogy érhető el az örök fiatalság.

Mi férfiak sokszor csak mosolygunk a nők néha már-már pánikszerű fiatalság mániáján. Nem mintha mi nem lennénk hiúk, sok ismerősöm már a gondolatától is retteg a vízválasztóként is emlegetett harmincadik életév betöltésétől is. Mások azt mondják, hogy “de nektek srácoknak legalább jól áll az öregedés!”. Persze nem mindenkinek, és ha már itt tartunk, ki mondta, hogy a hölgyeknek ne “állhatna jól”?! Nem hinném, hogy a koron vagy a nemi hovatartozáson múlna a külső változása az idő múlásával. Fiatalosnak maradni meglátásom szerint sokkal inkább életvitelen és felfogáson múlik, mint bármilyen más készítményen vagy beavatkozáson. Másrészt fontosabb az, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben (elfogadva saját magunkat), mintsem hogy 18-nak nézzenek 45 évesen.

Persze a világ nagy része ezzel nem ért egyet. Ezért is ölelheti (gyűlölettel teli) kultusz azt a Kínai nagymamát, akinek fotói körbejárták a világot. Ő Qin Ling, Kína legdögösebb nagymamája. Az 50 éves hölgy elképesztően jól néz ki, mint azt a fotókon is megfigyelhetjük. Elárulta a titkát a nyilvánosságnak, hogy mi az, amitől ilyen gyönyörű maradhatott az évek kegyetlen rohanása ellenére is. Nem drága kence-ficék, undorító fura „gyógyitalok”, vagy plasztikai beavatkozásoknak köszönheti szépségét. Elmondása alapján a recept a következő: hetente egyszer meztelenül alszik, és  forró fürdőket vesz.


Qin-re azután felfigyeltek fel a riporterek szülőhazájában, Kínában, miután lánya befizette egy fotózásra anyukáját születésnapja alkalmából. Az elkészült fotókat feltették az interneten és mindenki megőrült tőle. A sajtó rászállt és egy sor interjút kértek tőle, hogy elárulja a titkait. De ő szerényen nem is értette a felhajtást maga körül. A kérdésekre válaszolva elárulta, hogy miután elvált, egyedülálló anyaként soha nem volt pénze költenie magára. Így helyzetéből adódóan, soha nem költött a szépségipar egyik tartósítószerére sem. Mindig ügyesen kellet spórolnia, de igényes akart maradni a megjelenésére, és fontosnak tartotta a bőrápolást. Egy saját speciális maszkot használ, ami uborkából, joghurtból, mézből és gyöngyház porból áll.

Újdonsült hírnevének hála jó pár kérője akadt, akik közül (természetesen) sokan több mint 20 évvel is fiatalabbak voltak nála. De ő nem játékszert keres, hanem valakit a korosztályából, akivel együtt megöregedhet.

Állítólag a meztelenül alvás kifejezetten segíti a regenerálódást, annak minősége komoly hatással van a testre és szellemre egyaránt. A test ilyenkor hatékonyabban szabályozza önmaga a hőmérsékletét, amely segít elégetni zsírt. Ilyenkor termel egy bizonyos hormont (a megfelelő testhőmérsékleten és pihenés állapotában), ami felelős lehet a zsírégetésért, valamint az öregedés ellen is kivalló. De ne feledjük, hogy ezek csupán elméletek, és ugyan a megfelelő alvás nagyon fontos az aktív, kiegyensúlyozott élet nélkül önmagában még kevés. Qinnek tehát lehet, hogy ezek a titkai, emellett az arcizmait kis tornákkal tartotta rendben, mások mégis inkább a genetikára fogják a dolgot, de hallottam már elméletet arról is, hogy a Kínai nők lassabban öregszenek.

Igazi no

Akárhogy is, a lényeg, hogy Te érezd jól magad a bőrödben, akárhány éves is vagy!

 

Hozzászólások