Légiparádé a Duna felett

Extrém sportolók és veterán repülők a Red Bull Air Race-en

2015/07/01

Újra a levegőbe emelkednek Budapest felett a világ legjobb műrepülő pilótái a Red Bull Air Race keretein belül. Az izgalmas légi verseny mellett érkeznek extrém sportolók különleges mutatványokkal, katonai bemutatók és különleges repülőgépek.

Július 4-én és 5-én ismét összecsapnak a legjobb műrepülő pilóták, köztük hazánk büszkesége, Besenyei Péter, hogy kiderüljön: ki a 2015-ös világbajnok. A verseny a szezon feléhez közeledik, így egyre nagyobb a tét mindenki számára. Szombaton a pilóták megtartják az időmérő edzést a Margit-híd és a Lánchíd közötti szakaszon, vasárnap pedig kiderül, ki nyeri a fordulót.

A verseny mellett természetesen számtalan izgalmas program szórakoztatja majd a közönséget. A legizgalmasabb talán Flying Bulls repülő veteránjainak bemutatója lesz: köztük van B25-ös harci gép, a gyönyörű és páratlan értékű P38-as, valamint a rendkívül ritka Corsair, amelyből csak néhány repülőképes példány maradt Európában.

RBAR_SiteMap_Budapest_A5_180615.indd

A repülők mellett más is feltűnik majd az égen: vasárnap Takáts Pál többszörös világbajnok siklóernyős bukkan fel, hogy trükkjeivel elkápráztassa a közönséget, de a Duna sem marad ki a showból: érkezik Dunán a junior világbajnok, többszörös magyar bajnok wakeboardos Szóláth Szebasztián, aki szombaton tart majd bemutatót a vízen.  

A légiparádé mellett az utcák is megtelnek, hiszen érkeznek olyan extrém csapatok, mint a Lords of Gravity, Európa egyik legismertebb akrobatikus kosárlabda csapata, akikre az America’s Got Talent című műsor révén az USA-ban is felfigyeltek; de érkezik a többszörös bajnok parkour/triál/monicikli trióval felálló Gravity Academy is. 

Hozzászólások