Lego-rámpákkal akadálymentesít a német nő

2020/02/25

A 62 éves, német Rita Ebel ráunt, hogy nehezen tud megközelíteni bizonyos helyeket kerekesszékével, ezért elhatározta, hogy hasznosítja legós tudását és rámpákat készít.

Naponta akár két-három órát is legózással tölt Rita, aki Hanauban él férjével, akivel serényen tiri-tarka lego rámpákat építenek, hogy aztán azokat olyan üzleteknek és vendéglátóhelyeknek adják, amelyeknél  nem megoldott az akadálymentes közlekedés.

Reuters

@Reuters

Rita Ebel and her husband work voluntarily to make wheelchair ramps from Legos for her hometown of Hanau https://reut.rs/3bSbikb 

Beágyazott videó

44 ember beszél erről

A német nő huszonöt éve szenvedett autóbalesetet. Rámpáival az a célja, hogy egyrészt segítsen sorstársainak, másrészt pedig felébressze az emberekben a szociális érzékenységet. „Senki sem sétál el csak úgy egy Lego-rámpa mellett anélkül, hogy rápillantana. A gyerekek megpróbálják kipiszkálni a kockákat, a felnőttek előkapják a telefonjukat, hogy lefotózzák” – nyilatkozta a Reutersnek. Szeretné elgondolkoztatni az embereket, mert szerinte bárkivel bármikor megtörténhet az, ami vele.

Rámpáit adományokból építi és találkozhatunk velük Németországban, Ausztriában, Svájcban és Spanyolországban is, sőt az Egyesült Államokban is van már legó-rámpáiból.

Hozzászólások