Légy nő, hogy ˝Ő˝ férfi lehessen!

Tanuld meg befogadni az erősebbik nemet

2015/06/01

Állandóan azt hallani, hogy mennyire vágyunk a férfias férfiakra, akik filmbeillően udvarolnak nekünk, körülrajonganak, kedves szavakkal és különleges élményekkel halmoznak el bennünket. Közben meg fogalmunk sincs róla, hogyan fogadjuk el mindezt. Mitől lesz nő a nő, és hogyan legyen férfi a férfi?

Szóval kedves nőtársak, most egy kis fejmosás következik. Mert míg arra várunk, hogy a férfiak tanuljanak meg férfiak lenni, addig mi ugyanúgy elfelejtünk nők maradni. Szerepeket veszünk át, irányítunk, udvarolunk a pasiknak, hogy vegyenek már észre, elkérjük a számát, odamegyünk hozzá a bárban, elvisszük az első randira, már csak az hiányzik, hogy kinyissuk előtte az ajtót! Szóval nyíltan kimondhatjuk, feje tetejére állt a világ. Hogyan várhatod el attól a szerencsétlen férfitől, hogy ne legyen annyira tesze-tosza, mikor megeszed reggelire az állandó számonkéréssel, irányításmániáddal és azzal, hogy folyamatosan igyekszel kézben tartani a dolgokat anélkül, hogy egy vacsorát főznél neki, mikor hazaér a munkából, vagy uzsonnát csomagolnál reggel, mikor fáradtan elindul.

nőnek lenni (3)

Mert igen. Egyre több férfi panaszkodik rá, hogy a mai lányok királylányok, de nem a szó jó értelmében. Nem értenek a ház körüli teendőkhöz, életükben nem fogtak még fakanalat a kezükben, szex közben pedig fekszenek, mint egy darab fa és/vagy a pasi, mint egy rabszolga, érzi, hogy nem ura a helyzetnek, mikor te forgatod az ágyban és nem fordítva.

Tanulj meg nő lenni! A férfiak befogadása nemcsak abból áll, hogy fizikailag összefonódik a testetek és jobb esetben együtt élhetitek át az örömszerzés katarzisát. Hanem már az első lépéstől kezdve vissza kell találni önmagunkhoz, hogy miként engedjünk teret a férfiaknak ahhoz, hogy férfiként viselkedjenek. Ne várd, hogy kinyissa neked a kocsi ajtaját, ha egyébként te érkezel autóval a randi helyszínére, és ne akard, hogy virággal lepjen meg, ha süt az arcodról a meglepettség, mikor kapsz egy csokor rózsát.

A minap azzal szembesültem, hogy az első találkozó alkalmával el akart jönni értem a fiú. Ide. Házig. Le voltam döbbenve. Az első reakcióm az volt, hogy megakadtam. Mióta ajánlja fel egy ismeretlen férfi, eljön értem a találkozó előtt, hogy együtt menjünk a célállomásra? “Vagy elszoktam az úriemberektől, vagy attól félek, hogy elrabolsz.” Ez volt az egyetlen épkézláb mondat, ami elhagyta a számat. Még magam is megörültem, amikor a válasz szívemnek kedves volt: “El vagy szokva tőle.” Mert tulajdonképpen mire vágyik a nő? Mindannyian arra, hogy nőként legyünk kezelve, kapjuk meg a nekünk járó tiszteletet, érezzük a törődést és az odafigyelést. Ehhez képest az első adandó alkalommal utasítjuk vissza tudattalanul, hogy ez így legyen, egyszerűen csak azért, mert nem vagyunk már hozzászokva.

nőnek lenni (2)

Virágot elfogadni az első randin? Hogyan kell az ilyet csinálni? Kétségbeesett tekintettel lépdelek óvatosan a férfi felé, miközben a szemem jár jobbra-balra, hogyan kell átvennem azt a gyönyörű csokrot anélkül, hogy elsüllyednék szégyenemben, hogy nem is tudom már az idejét, mikor kaptam utoljára!

Tanulj meg nő lenni! Élvezd a helyzetet, amikor kinyitja neked a kocsi ajtaját, szagolj bele a virágba és szemérmesen pillants fel rá a meghatottságtól, mennyire gyönyörű, kínáld meg egy falattal a saját tányérodból, merj zavarban lenni, csacsogj, ha éppen ahhoz van kedved, vállald a női szerep adottságait! A férfiak imádják az olyan nőket, akikről érzik, hogy gondoskodniuk kell, megmutathatják erejüket és brillírozhatnak a férfiasságukban! Csak mivel olyan régen érezték egy nőtől, hogy képes nőként viselkedni, már el vannak kényelmesedve. Fogalmuk sincs róla, hogyan szólítsanak le a szórakozóhelyen, mert ha nem te, akkor majd egy másik odamegy, és elhívja éjszakára. Azt se tudják, hogy az sms, Viber, Messenger és mindenféle chatprogram nem a kapcsolattartás- és építés fontos eleme, hanem egy egyszerű eszköz, ahol csak annyi a dolguk, hogy tényként közöljék, “7-re ott vagyok érted a megadott címen.” Kész, pont. Ennyi.

Persze vissza kell állnia az eredeti felállásnak, ami nem fog megtörténni egyik napról a másikra. Viszont, ha te magadban elindítod a változást, képes vagy rá, hogy saját magadat nőként oda pozicionáld, ahova egyébként is tartozol, akkor hidd el, betoppan az életedbe az a férfi, aki képes, tudja és akarja is mindezt értékelni. Mindketten sokkal jobban fogjátok magatokat érezni. Csak tanulj meg nő lenni.

Hozzászólások