Légy végre férfi!

A nők semmibe vétele a hímek gyengesége

2015/05/27

Nyílt levél szingli csajoknak az egyedülálló férfiak nevében? Úgy érted, tényleg férfi, a szó legszorosabb értelmében?! Zúdul ránk a magukat hedonistának, nőfalónak, szexkirálynak beállító pasik logikus érvelése, hogy miért csak szexre kell a nő. Közben meg szenvednek saját maguktól, képtelenek bevallani, hogy mi bújik meg a háttérben, szembenézni magukkal, és mindeközben belebújnak a mindenkire ráhúzható kabátba, mert attól nyugodt a lelkiismeretük.

Teszik mindezt azért, mert nehéz vállalni a saját véleményüket, jobban esik általánosítani, hogy tudja meg a világ, a férfiak ilyen szemetek tudnak lenni, amíg karrierválságban és önértékelési problémákkal küzdenek. Mert ugye mindenkire igaz lehet az állítás, hogy azért csak a megdugtalak, mert az önző, egoista, én-centrikus világában elfelejt mást és másokat észrevenni, nemcsak ő a szemét, hanem úgy általában mindenki, amiért a felelősség leghaloványabb szintjét sem képes vállalni, inkább ráfogja a világra. Mossa kezeit, neki ez így jó, a többi meg nem számít.

Hallgattam már végig kétségbeesett férfiak önsajnáló monológját, hogy nincs egy rendes nő, akivel megismerkedhetnének, ezért inkább csak ágyból ágyba járkálnak, lehetőség szerint megdugja az összeset, aki az útjába téved, amitől persze az a szerencsétlen lesz egy könnyűvérű cafka, amiért hagyta magát behálózni. Kérdem én, miért? Mibe telt volna, ha mondjuk kicsit megembereled magad, és csak néhány randi erejéig tiszteled is azt, aki ott áll veled szemben? Ha mondjuk szánnál rá kellő időt és energiát, hogy megismerd, nem csak eszköznek használod?

Vajon hogy lehet, hogy nem találkozik a kereslet és kínálat, amikor annyi ember magányos, sokan vágynak társra, szeretetre, ölelésre és törődésre? Igen, férfiak is. Ők is akarnak szeretve lenni, szükségük van a gondoskodásra, csak miközben azzal vannak elfoglalva, hogy egzisztenciálisan megteremtsék magukat, bizony jócskán elszáll az idő a fejük fölött, nem mellesleg elfelejtenek férfiak lenni.

Igen, ez az igazság. Gyáva vagy. Nem mersz beleállni a szituba. Inkább fújsz visszavonulót, mondod ki előbb, hogy vége, csak hogy ne te sérülj. Fel se vállalod annak felelősségét, hogy törődj a másikkal, hogy bevond az életedbe, hogy megoszd vele az örömödet és bánatodat. Inkább csak használod, mert az sokkal egyszerűbb.

Hogy miért megy bele a nő felelőtlenül a játékba? Mert érzelmi lények, őket a szívük vezeti, sajnos sokkal többször az eszük helyett. Kódolva van bennük a törődés, az oltalom, és a férfi iránti alázat. Hogy kifordult világban élünk? Igen. Ezért megpróbálunk alkalmazkodni az új szabályokhoz a saját rendszerünkön keresztül. Áthív az első éjszaka magához? Nem baj, megyek, mert legalább megismerem, kettesben leszünk, milyen jó, hogy megmutatja, hol él. Bevon a saját kis világába, bepillantást nyerhetek a magánéletébe, megismerhetem a gondolatait, a motivációját, a miérteket. Minden nő tudja, hogy a férfiakat a lábuk közötti világ irányítja, nem kell hozzá túl okosnak lenni. Mi csak arról szeretnénk biztosítani, hogy jó helyen vagy mellettünk, mert ha törődöm veled szex után, odabújok, megsimogatlak, attól azt érzem, hogy megélem a nőiességem, adhatok neked, magamat, egy darabot abból a világból, amit képes lennék megteremteni veled. Nem biztos, hogy ez volt életem legjobb éjszakája, valószínűleg el sem élveztem, egyszerűen csak veled akartam lenni. Veled. Nem emancipált női példány vagyok, aki úgy használja a férfiakat, ahogy kénye-kedve szottyan. Sőt, valószínűleg azt se tudom, mit jelent emancipáltnak lenni, de csak mert nem is akarok.

szex

Azt akarom, hogy légy férfi! Hogy tanulj meg újra udvarolni, figyelj oda a másikra, törődj vele kicsikét! Állj bele a helyzetekbe, legyél határozott, ne ess kétségbe és menekülj azonnal! Esetleg szánj egy kis időt arra, hogy megismerj! Hiába áltatod magad azzal, hogy ennek a nőnek milyen luxuskörülmények kellenek, vagy mit kell biztosítanod egzisztenciálisan a háttérben. Ne akard meggyőzni magadat arról, hogy túl kevés vagy hozzám, mert ha veled vagyok, gondolok rád, kedves üzeneteket írok, akkor valószínűleg az ellenkezője az igaz. Inkább csak jussak eszedbe a benzinkúton, amikor meglátsz egy szilvás kockát és hozd el nekem.

Csókolom, jó reggelt, ébredj már fel! Cipelhetsz az ágyadba, gondolhatod, hogy ez is csak egy a többi közül, ne aggódj, valószínűleg nekem is ugyanúgy megvan a véleményem rólad, ha nem hívsz fel másnap. Mindannyiunk lelkében ott van a vágy arra, hogy levegyenek a lábunkról, érezzük azt, hogy a férfi akar, tesz és bizonyít.

Nem a vadonban vagyunk, csak egy kávét kell levadásznod a legközelebbi kosztában, ennyire még te is képes vagy! Hidd el, örülni fogok neki, hogy gondoltál rám. És lehet, hogy holnap már te is kapsz!

Hozzászólások