Légyszi, ne kelljen az egész hétvégémet az esküvőddel eltölteni!

Kedvesek menyasszonyok! Fejezzétek be, amit csináltok!

2017/08/03

Általában jó előre megtervezzük, hogy hogyan szeretnénk az év néhány hosszúhétvégéjét eltölteni, de van, hogy  keresztbe húzza valami. Mondjuk egy esküvő. 

Hosszúhétvégék: Általában 3-4 naposak, tökéletesek egy mini-vakációra, kirándulásra vagy arra, hogy otthon sorozat-maratont tarts és melegítőben flangálj egész nap. Sajnos azonban optimális egy nagyravágyó menyasszonynak is, aki egy egész hétvégén át ünnepeltetné magát. Ha te is épp az esüvődet tervezed és pont beleesik egy hosszúhétvége vagy több napon át tartanád a bulit, szervezd át, mert utálni fognak érte. Tényleg. Az emberek szeretik nyugisan eltölteni az ilyen napokat, sőt nem biztos, hogy sok-sok ezres pénzköltést terveznek, így ne kényszerítsd őket erre. 

Egy esküvő önmagában sem olcsó mulatság a násznépnek se. Új ruha, esetleg cipő, az útiköltség, esetleg hazafele taxi vagy szállás és a nászajándékról már ne is beszéljünk! Ha mindez pedig 3 napig tart az egyenesen egy vagyon, plusz rákényszeríted arra a vendégeket, hogy a várva várt hétvégéjüket csupa idegennel töltsék. Ha pedig nem jön el a meghívottad, te fogsz megsértődni. Ugye-ugye? 

eskuvo2

Először is a hosszúhétvégés napokon mindig drágább minden. A szállás, az esetleges repülőjegy, autóbérlés stb. Tegyük fel, hogy minden barátod jól áll anyagilag, (ami ritka, de előfordulhat) tehát az előző nem jelent problémát. Azonban ott a zsúfoltság…a három napos ünnepekkor minimum dupla annyian vannak mindenhol, mint máskor. Zsúfolt repülőjáratok, kilométeres dugók az autópályákon, a szállodák túlterheltek.

Másodszor programok. Ha már három napig tart a dínom dánom valószínűleg lesznek különböző programok. Egyszer egy esküvőn egyik nap kajakozás volt, másnap ruha varrás. Nos, kajakozni utálok, félek tőle. A ruha varrásban pedig béna vagyok. 50 szúnyogcsípéssel és pár borzalmas kreálmánnyal tértem haza. Honnan tudod, hogy ki mit szeret csinálni? Harmadszor ismét megemlítem, hogy napokat kell tök idegenekkel eltölteni. 

Sosem tudhatod, hogy valaki otthon szeretne pihenni a hónapokig tartó folyamatos munka miatt vagy a családjával lenne, mert csak ilyenkor teheti azt meg vagy esetleg már eltervezte, hogy elutazik a kedvesével. Persze, nem kötelező ott lenni minden esküvőn, de kedves menyasszonyok, légyszi: annyi hétvége van az évben, miért nem lehet kiválasztani egyet, amin nagyvalószínűséggel a meghívottak 90%-a részt vesz és nem húzza rá előtte a száját? A ti érdeketek is. Fejezzétek be, hogy csak rólatok szóljon minden, kérlek. Oké, hogy ez teljesen a ti napotok, de a vendég lesz értetek és nem fordítva. 

(via

(photos: washingtonian.com,  weddingwire.com) 

Hozzászólások