Lehet, hogy Bill Murray nem is annyira jó arc?

Berágott a szellemírtó

2016/02/17

A színészlegendát egy kaliforniai étteremben engedély nélkül fotózta le néhány rajongó. Ekkor olyasmi történt, amire senki nem számított. Murray kikelt magából, elkobozta és ledobta a tetőről a telefonokat.

Az Idétlen Időkig, a Szellemirtók, a Hervadó virágok és számos jelentős filmalkotás sztárját nem csak kiemelkedő színészi teljesítménye miatt imádja a világ. A hétköznapokban is szereti szórakoztatni az embereket, mindig megtalálja a módját annak, hogy egy váratlan pillanatban megvicceljen valakit. Furábbnál furább helyzetekben szokott feltűnést kelteni, pont, amikor senki nem számít rá. Ezekről a pillanatokról készült rajongói beszámolókat, fényképeket, videókat pedig rendszerint felkapja az internet.

Egyszer például egy vonatállomáson hirtelen gondolt egyet és belehuppant egy várakozó idegen ölébe. Volt olyan eset, amikor egy járókelő gyerekét megállította és elkezdett vele farkasszemet nézni. Ha szórakozóhelyen jár, előfordul, hogy véletlenszerűen kiválaszt valakit és atyai tanácsokkal látja el.

bill murray2
A fiatalok csípik atyai jó tanácsait.

Egyik rajongója arról számolt be, hogy amikor éppen a legfinomabb falatokat fogyasztotta egy gyorsétteremben, Bill Murray odalépett hozzá, kivett egy sült krumplit és megette. Mélyen a szemébe nézett és azt mondta: „Úgysem fognak hinni neked.”

2010-ben a Wu Tang Clan rapformáció két tagjával belépett egy bárba és a pult mögül elkezdett feleseket osztogatni. A rendeléseket nem hallgatta meg, mindenki Tequilát kapott.

bill murray
Itt épp egy vadidegen társaság kellős közepén / Fotó: weknowmemes.com

Szeret ismeretlenekkel karaokézni, koncerteken csatlakozni az éppen fellépő zenekarhoz, véletlenszerűen társaságokhoz csapódni. Arra is volt példa, hogy egy kutatócsoporthoz verődött és elment besegíteni egy régészeti ásatáson. A legérdekesebb ilyen történet talán az, amikor Balin elveszett a dzsungelben. Később egy kis faluban találták meg, ahol improvizált előadással szórakoztatta a helyieket, annak ellenére, hogy egy szót sem tudott a nyelvükön.

Múlt hét csütörtökön este egy kaliforniai étteremben járt, amikor rajongók zavarták meg a nyugalmát. Kérdés nélkül elkezdték fotózni telefonjaikkal. Általában jól kezeli ezeket a helyzeteket, most mégis zavarta őt a vakuk villogása és váratlan közeledésük. Elkobozta a telefonokat, kettőt kidobott az ablakon, egy pedig hihetetlen módon egy párnára esett. Csak azért nem tettek ellene feljelentést, mert megígérte, hogy kifizeti az okozott károkat.

Egyszer már utasított el közös fotót azzal az indokkal, hogy csütörtökönként nem szokott ilyet tenni, de akkor felajánlotta, hogy mindenkit megölel inkább. Senki nem gondolta volna, hogy egyszer nála is elszakadhat a cérna. Mi üthetett belé?

Hozzászólások