Lélekmelengető italok a bekuckózós estékre

Könnyű és finom forró italok hűvös estékre

2017/10/20

A bekuckózós esték elengedhetetlen kellékei a finom, forró italok. Most 3 ilyen lélekmelegítőt mutatunk nektek, amiket könnyedén elkészíthettek otthon.

Habár az elmúlt egy hétben kellemes indián nyár köszöntött ránk, lassan elérkezik a hűvös, őszi, bekuckózós idő. Annak érdekében, hogy kellemesen teljenek a rideg napok is, válogass három szuper receptünk közül, melyeket egyszerűen elkészíthetsz.

1. Mézeskalácsos latte

Ehhez a lattéhoz kávéra, tejre, cukorra és fűszerekre lesz szükségetek. A vízhez adjunk kétszer annyi cukrot, majd ízesítsük fűszerekkel. Ízlés szerint adhatunk hozzá gyömbérport, fahéjat, vanília kivonatot, szerecsendiót és szegfűszeget is. Felforraljuk, majd kisebb lángon főzzük még 15 percig, időnként megkeverve. Az így elkészített szirupot adjuk hozzá a tejeskávénkhoz, és már el is készült a finom őszi/téli ínyencség. A szirupból érdemes egyszerre többet készíteni, ugyanis hűvös helyen tárolva sokáig eláll és így bármikor gyorsan elkészíthetjük ezt a finomságot. (forrás

mezeskalacs latte

2. Pumpkin spice latte

Az őszi szezon talán legkedveltebb itala, évek óta megtalálható rengeteg kávézó menüjén. Ehhez szükségetek lesz fahéjra, szerecsendióra, gyömbérre, szegfűborsra, agavészirupra, sütőtökpürére, tejre és espresso kávéra. Először készítsük el a fűszerkeveréket: keverjük őket össze, majd adjunk hozzá agavészirupot. Ezt a keveréket is nyugodtan félrerakhatjuk későbbre. Melegítsünk és habosítsunk fel egy csésze tejet és adjuk hozzá a kávét, majd végül a fűszeres szirupot és a sütőtökpürét is. Ez utóbbit könnyedén készíthetünk mi is otthon, csak szeleteljük fel a tököt, némi vízzel főzzük meg, majd végül egy botmixerrel pürésítsük. (forrás

pumpkin-spice-latte-3

3. Pink velvet forrócsoki

Ha valami igazán extrára vágytok, esetleg szeretnétek elkápráztatni a vendégeiteket, ez lesz a tuti recept nektek. Szükségetek lesz 4 csészényi tejre, 1,5 csészényi fehércsoki chipre, 2 teáskanál vanília kivonatra, 1-2 teáskanál piros ételszínezőre és tejszínhabra. Keverjük össze a tejet és a fehércsokit és alacsony lángon, kevergetve főzzük amíg a csoki és a tej szépen egybeolvad. Adjuk hozzá a vaníliát és fokozatosan az ételszínezőt is, amíg elérjük a kívánt színt. Öntsük ki a forrócsokit bögrékbe, végül tegyünk rá tejszínhabot és díszítsük. (forrás)

pink velvet forrocsoki

Hozzászólások