Lencsefőzelék fasírttal

Újévi lencsefőzelék fasírttal

2016/12/22

A lencsefőzelék nem csak újévi étel, de azért az emberek többsége ilyenkor eszik lencsét a szerencsés év reményében. Itt a legjobb recept! 

Hozzávalók:

Lencsefőzelék:

  • 20 dkg lencse
  • 0.5 közepes db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 0.5 citromból nyert citromhéj
  • 5 csepp ecet
  • só ízlés szerint
  • 1 kávéskanál fekete bors (őrölt)
  • 1 csapott ek finomliszt
  • 1 teáskanál olívaolaj

Fasírt:

  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 db zsemle
  • 1 dl tej
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 csipet petrezselyem
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál csípős fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál fekete bors

Elkészítés: 

1. A kiválogatott lencsét előző este beáztatjuk. Másnap a citromhéjjal, babérlevéllel, ecettel, sóval, borssal fűszerezve, vízzel feleresztve puhára főzzük.

2. Közben elkészítjük a fasírtot. A hagymát megdinszteljük, a húst rátesszük, és fehéredésig pirítjuk. Egy keverőtálban összekeverjük a hagymával, az összetépdesett, tejbe áztatott zsemlével, vagdalt petrezselyemmel, és fűszerezzük.

3. Kis pogácsákat formázunk, és bő olajban megsütjük. Egy serpenyőben elkészítjük a rántást, olajban az aprított hagymákat megpirítjuk, és rászórjuk a lisztet. A rántást a lencséhez keverjük.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások