Lenyűgöző! A kerekesszékesek is talpra állhatnak

Csodálatos újítás

2015/10/14

Máig távolságtartással és óvatosan kezelik a épek a valamilyen fogyatékkal élő embertársaikat. Íme egy csodálatos újítás, aminek köszönhetően a kerekesszékesek is talpra állhatnak!

A technológiának köszönhetően ma már számos területen lehetőségük nyílik az embereknek arra, hogy teljes életet éljenek abban az esetben, ha valamilyen fogyatékkal kell együtt élniük. Szakértők százai dolgoznak azon, hogy megfelelő fejlesztésekkel és hozzáértéssel mindenki számára biztosítsák ugyanazt az életszínvonalat, amit megérdemelnek.

Az, hogy a kerekesszékesek egyszer újra lábra álljanak, nem egy új keletű megfejtendő munka a tudósok körében. Az egyik cég kifejlesztett egy olyan bionikus kitinvázat, aminek segítségével bárki képes lehet talpra állni, aki eddig a székhez volt kötve. Íme a modern Iron Man, aki egy különleges technológiának köszönhetően képes lesz a lehetetlenre: újra járni fog!

Ez a videó most egyre több helyen bukkan fel, többek között például a közösségi oldalakon. Egy gyönyörű szőke nő mutatja be az új találmányt, amit magára ölt, és felfedezi az élet talán rég elfeledett apró örömeit. Milyen lehet egy cukorért nyúlni a felső polcon? Micsoda magával ragadó érzés az erkély korlátja fölé látni? Olyan apróságok, amik mellett nap, mint nap megyünk el, mert természetesnek vesszük, de léteznek olyanok, akik számára ez nem adatott meg.

Az exoskeleton nevű bionikus váz lehetővé teszi, hogy azok az emberek, akik különböző szintű bénulástól szenvednek, újra járni tudjanak. Olyanok, akik stroke, gerincvelő-sérülés vagy traumás agysérülés miatt eddig székhez voltak kötve, nekik most új világ tárul a szemük elé. Nézd meg ezt a videót, amelyik annyi mindenkinek ad reményt és hitet!

Hozzászólások