Leo, az Oscar és az internet

Beindult a mémgyár

2016/02/29

Végre megtörtént, amire a világ bizonyos része hosszú évek óta várt: Leonardo DiCaprio hazavihette a hőn áhított arany szobrocskáját! 

A világháló szinte azonnal felrobbant. A nagyobb képfeltöltős oldalak, mint az Imgur és a 9gag tábora már hosszú-hosszú évek óta követelte Leonak az Oscart, s mikor tegnap, illetve ma hajnalban átvette, mondhatni apokaliptikus állapot állt be. Természetesen mindenki örült, hiszen már a Gatsbyért, a Djangoért vagy a Wall Street Farkasáért is megérdemelte volna a díjat. De vannak, akik ebben egy kiváló mém végét látják. Tény, ami tény, ezzel lezárult egy korszak: nem lesz több kép az Oscar-mentes Leoról.

“Itt tartanám az Oscar-díjamat… HA LENNE EGY!” (Fotó: Pinterest)

Nos, mivel az internet népe roppant hálás fajta, és ha valakit egyszer bekebelez, azt többé nem ereszti, ezért az események fényében kissé változik a felállás. Életbe lépett a “Mém nem vész el, csak átalakul” elv, és elkezdődött Leo és az Oscar találkozásának új keletű megörökítése. Ezekből szemezgettem, és elhoztam nektek a legjobbakat!

1.) Az a fránya medve

Sokan viccelődtek vele, hogy Leo helyett filmbeli ellenlábasa, azaz a medve kapja majd az Oscart. Ezt a vonalat örökítette meg valaki elképesztően zseniálisan!

(Forrás: Imgur)

2.) A Facebook-életesemény

A mai ember életének megkerülhetetlen része a közösségi média. Természetesen Leo is azonnal frissítette az állapotát.

(Forrás: Buzzfeed)

3.) A hosszú út vége

A gif készítői csak ennyivel kommentálták munkájukat: “Végre!”

(Forrás: Pictonline)

4.) Reszkess, Matt Damon!

Ha esetleg nem Leo lett volna a tegnapi nyertes, annak bizony következményei lettek volna. Erről persze több kép is készült, én most egy kevésbé véreset tennék ide…

Forrás: Imgur

5.) A régi klasszikus, egy kis tuninggal

A meglehetősen vidáman sétáló Leo régi nagy klasszikus a mémek világában. Nos, mostanra már mindenképpen van oka az örömre!

Forrás: Imgur

Ezeken kívül persze még millió kép és videó lepte el az internetet. Egy dolog biztos, Leonak már kijárt ez az elismerés!

Hozzászólások